POSEBAN UGOĐAJ

Autokino “na Beretichu” večeras privuklo pažnju prilično velikog broja Riječana

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ispred kino-platna na stražnjem zidu Teatra Fenice parkiralo se više desetaka automobila

Oglas

Više u VIDEOPRILOGU:

Autokino se vratilo u Rijeku! Posebno su zadovoljni filmoljupci, jer se u ovih gotovo dva mjeseca izolacije nisu mogli gledati filmovi na velikom platnu. Tome ipak dolazi kraj – krenulo je autokino, a već za osam dana mogla bi ponovno početi raditi i kina.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji u našoj županiji, za organizaciju Autokina osigurana je dozvola nadležnog Stožera civilne zaštite. Ideja je naišla na plodno tlo, pokazala je to i večerašnja posjeta Autokinu. Prijekcije se održavaju u organizaciji Art-kina i udruge Filmaktiv, pod okriljem Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ispred kino-platna na stražnjem zidu Teatra Fenice parkiralo se viđe desetaka automobila a posjetitelji su morali prethodno rezervirati svoja mjesta. Projekciji su smjele prisustvovati najviše dvije osobe u vozilu, osim ako nije riječ o obitelji s djecom.

Tijekom cijelog trajanja filma bio je obvezan ostanak u vozilu, uz dozvolu otvaranja prozora s lijeve prednje strane (na strani vozača).

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Svibanjsko Autokino u znaku je filmskih klasika, a program na Beretichu večeras je otvorila humoristična drama Dangube (I Vitelloni, 1953) velikana talijanske kinematografije Federica Fellinija čiju stogodišnjicu rođenja Art-kino obilježava cjelogodišnjim filmskim programom.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Naredne dvije subote u svibnju, 16. i 23. svibnja publika će iz svojih limenih ljubimaca moći će pogledati i remek-djelo francuskog novog vala Jean-Luca Godarda Do posljednjeg daha (À bout de souffle) i legendarni vestern Sama Peckinpaha Divlja horda (The Wild Bunch, 1969.).

Kao i prijašnjih godina, filmski zvuk stiže putem radio-prijemnika u automobilu, odnosno putem dodijeljene radio-frekvencije.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Exit mobile version