FILM POČINJE U 20 SATI

‘Veliki diktator’ Charlieja Chaplina u petak stiže u Autokino na Kampus

Nakon odgode programa zbog vremenskih neprilika, ovog petka na Kampus konačno stiže Veliki diktator Charlieja Chaplina u sklopu programa Autokino. Ulaznice su u prodaji!

Autokino na Kinotenku nastavlja svoj program antiratnih satira uz projekciju filma Veliki diktator Charlieja Chaplina! Novi termin prikazivanja je petak, 16. listopada u 20 sati, a u slučaju lošeg vremena projekcija se odgađa za idući dan, 17. listopada u 20 sati.

Smjela poruga najvećeg komičara (nijemog) filma najvećem diktatoru Europe 20. stoljeća Adolfu Hitleru donosi priču o slučajnoj zamjeni identiteta fizički naizgled istih protagonista (obojicu glumi Chaplin) – beskrupuloznog diktatora i židovskog brijača. Drska mješavina politike, tragedije, komedije i romantike kulminira u jedan od najupečatljivijih trenutaka filmske povijesti: smrtonosno ozbiljan govor komičnog junaka u strastvenom istupu za toleranciju u svijetu. Nominiran za pet oskarovskih kipića, uključujući i nominaciju za najbolji film, Veliki diktator nije samo jedna od najjačih antiratnih satira i komedija uopće već i obavezna filmska lektira iz perspektive cjelokupnog filmskog stvaralaštva.

Cijena ulaznice za Autokino po automobilu iznosi 25,00 kuna (20,00 kuna za članove Filmskog kluba Art-kina), a ulaznice se mogu kupiti na blagajni Art-kina ili putem platforme ulaznice.hr te na dan projekcije na Kinotenku, od 19 sati (ako ostane dostupnih mjesta).

Ulaznice kupljene za odgođenu projekciju Velikog diktatora (25. rujna) vrijede i za novi termin održavanja.

Posjetitelji Kinotenku mogu pristupiti preko ulice Radmile Matejčić (iznad Sušačke bolnice).

Zvuk se, kao i na prethodnim autokino projekcijama, prenosi preko radijske frekvencije 91,6 FM.

Naime, Rijeka je ove jeseni dobila novu kino lokaciju na otvorenom za novo izdanje programa Autokino. Jedina neobnovljena zgrada na Kampusu Sveučilišta u Rijeci iz perioda vojnog korištenja tog prostora, među Riječanima znana kao Tenk, postala je Kinotenk – novo mjesto za Autokino gdje se, posebno za ovu prigodu, izgradila nova projekcijska površina.

Kao programski projekt udruge FilmaktivArt-kina i Sveučilišta u Rijeci – organiziran u sklopu pravca Doba moćiRijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture – Autokino u prostor jakih militarnih odjeka antiratnim satirama nastoji promatrati strahote i apsurde rata i vojnih djelovanja kroz humanističku optiku koja – u trenutnim vremenima društvenih, zdravstvenih i političkih nesigurnosti – nudi refleksiju na svjetsku i europsku povijest s vrlo jasnom kritikom rata i vojnog ustroja.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da prate daljnje obavijesti na mrežnoj stranici i društvenim mrežama Art-kina, Filmaktiva i Rijeke 2020 o mogućim daljnjim izmjenama u održavanju Autokina prema uputama nadležnih tijela vezanim uz pandemiju bolesti COVID-19 i u skladu s vremenskim prilikama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari