DIVNA GESTA

Galerija | Bakarski volonteri velikog srca osigurali skrovišta divljim patkama

Foto: Miljenko Šegulja

Članovi Volonterskog centra »Bakar++ jučer su imali pune ruke posla oko montiranja kućica za divlje patke. Životinjama su tako osigurali ne samo toplo skrovište, već i zaštitu za pačiće od grabežljivaca

Kućice su postavljene u Jazu, jezercu prirodnom fenomenu koje se nalazi uz samo more, a koje se još iz doba Frankopana spominje kao prikupljalište vode iz nekoliko bogatih bakarskih izvora koji teku kroz podzemlje okolnih brda, piše Morski.hr.

Foto: Miljenko Šegulja

Jaz je jedan od prepoznatljivih simbola Bakra koji nikad ne presušuje, čak ni za velikih vrućina ili suša, kažu u TZ Bakra. U jezeru se nalaze pastrve, a na njegovoj površini rado obitavaju divlje patke koje zahvaljujući vrijednim bakarskim volonterima od jučer imaju i sigurno skrovište.

VIDEO DANA:

Kažu da patke sa sobom nose simboliku društvenosti, smirenosti, snalažljivosti pa čak i plodnosti pa ovakav volonterski čin može biti dobra poveznica sa željom Bakrana da se zaustavi demografski pad zabilježen na zadnjem popisu stanovništva.

Foto: Miljenko Šegulja

Akciju postavljanja kućica vodio je Franjo Vicić, volonter godine Primorsko-goranske županije, zajedno s drugim volonterima koji su prošlog vikenda uredili i dvije atraktivne bakarske šetnice prema Sv. Kuzmu i Bakarcu.

Foto: Miljenko Šegulja
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari