PROPADANJE INVESTICIJE

Video | PRIČA IZ DELNICA Strani investitor želi graditi hotel; Ministarstvo ne odgovara godinu dana!?

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Državna parcela pokrivena šumom veličine je ni dva nogometna igrališta

Spora hrvatska administracija u Delnicama je probila sve granice zdravog razuma!

Naime, u kraju koji je na demografskom i gospodarskom rubu – stopiran je višemilijunski projekt. Strani investitor želi graditi hotel, ali sporna je jedna zemljišna čestica u državnom vlasništvu.

Grad Delnice želi je otkupiti, ali resorna ministarstava već godinu dana ne odgovaraju na upite, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

„Da živimo u uređenoj državi ja bih sada izašao iz novog hotela!“, kazao je bivši gradonačelnik Ivica Knežević.

Ali bivši gradonačelnik Delnica koji je izgubio funkciju, ali ne i želju za boljom sutrašnjicom svoga grada, izašao je iz ruševine. Za prijeratni dom zdravlja, a 90-ih smještaj za Vukovarce, prije dvije je godine našao mađarskog investitora koji bi tu gradio hotel od 30 milijuna eura.

„Da bi dobio građevinsku dozvolu potrebno je riješiti jednu česticu koja ni Hrvatskim šumama ni državi apsolutno ne znači ništa, a nama znači budućnost. Mi i ne očekujemo ako je to nemoguće da nam ju poklone, neka nam ju prodaju“, rekao je Ivica Knežević, gradski vijećnik Grada Delnica.

Državna parcela pokrivena šumom veličine je ni dva nogometna igrališta. Upite za njen otkup iz Delnica u ministarstvo šalju godinu dana. U početku na mjesečnoj, sada na dnevnoj bazi.

Odgovor je stigao danas.

„Ministarstvo državne imovine nas obavještava da čeka konačni odgovor Ministarstva poljoprivrede u kojem će nam reći koji je njihov konačni odgovor na pitanje koje smo mi postavili prošle godine u veljači.“, izjavila je Katarina Mihelčić, gradonačelnica Delnica.

Riješi li se pitanje državne parcele i nju i staru zgradu Grad će prodati investitoru koji je, unatoč čekanju, još uvijek zainteresiran za gradnju.

„Spremio je sredstva za ovu godinu za početak investicije, radi se o hotelu s 80 soba, budućem hotelu s 4 zvjezdice koji bi bio prvi takav u Gorskom kotaru“, rekla je gradonačelnica Delnica.

Bio bi prilagođen sportašima za bazične pripreme. Zbog specifičnog načina gradnje bio bi završen šest mjeseci od uvođenja izvođača na gradilište.

„Ovakvim odnosom države se šalje poruka ovom, ali i budućim investitorima – ne dolazite osim ako to nije more“, rekao je Knežević.

Tako velika i ozbiljna investicija bila bi snažan goranski zamašnjak.

„Točka na i jednog investicijskog ciklusa za kojeg se nadamo da je već počeo, a da njegov vrhunac tek slijedi.“, kazao je Petar Hrg, direktor Turističke zajednice Gorskog kotara.

Pokaže li država sluh, kažu u Delnicama, prvi gosti u novi bi hotel mogli ući sljedeće jeseni, ,izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari