BELA NEDEJA 2015: Kakav šušur! Preko 300 štandova, tri glazbene pozornice i – potoci mladog vina!

Bela nedeja i ove je godine sajam koji se ne smije propustiti! Otvoren u petak pod sloganom ”Vavek nova štorija” trima izložbama (»Zvončari i tradicijske maske Europe« u Muzejskoj zbirci Kastavštine, »Podzemlje Šverde – deset godina speleoloških istraživanja« u Speleogaleriji, 17. izložba vina Udruge prijatela ruž, grozja i vina Belica), u subotu je nastavljen pravom feštom koja se zahuktala u poslijepodnevnim satima kada su se i vremenske prilike znatno popravile – granulo je sunce, a to je najvažniji preduvjet za ugodan „muving“ tisuća i tisuća posjetitelja sajma.

bela1

 

Oni su ove godine mogli obilaziti preko 300 postavljenih štandova na kojima se nudilo mlado vino – kastafsko autohtona belica – ali i slasni zalogaji (kobasice, fritule…) te tradicijski proizvodi odnosno uporabne rukotvorine. Uz vina domaćih vinara, posjetitelji su mogli kušati i vina iz svih hrvatskih regija. Udruga Palentar je pak predstavlja tradicionalnu grobničku palentu kompiricu koju će posjetitelji moći kušati u kombinaciji s grobničkim sirom.

bela7

„Muving“ ne bi bio tako zabavan bez glazbene podloge – jučer su na Lokvini nastupili KUD Lanterna iz Kraljevice, Klapa Skalin i Klapa Kamelija iz Opatije, a održan je i program ”Zatancajte potresujku s nami” – delavnica uz nastup grupe Trio Vox. Atmosfera se posebno ugrijala u večernjim satima kada su plesalo na čak tri lokacije – na Lokvini uz D’Beni Band, na Trgu Marka Laginje uu grupu Aurora, a u Party zoni glazbu su za mlađu publiku vrtjeli DJ-evi.

Foto: facebook Bela nedeja

bela3

NEDJELJA

Nedjelja je tradicionalno najposjećeniji dan i samim time najbogatiji programom koji je počeo tradicionalnim Promenadnim nastupom Glazbenoga društva Spinčići i Limene glazbe KUD-a Matka Laginje iz Sv. Lovre. Limena glazba KUD-a Matka Laginje koncert će održati i na Lokvini od 13 sati, nakon čega će na istom mjestu nastupiti Tamburaški sastav ‘Inat slavonski’ iz Vinkovaca u 14.30, KUD Zvir iz Jelenja u 15.45, Klapa Kastav u 17 sati, a od 18 sati kreće program ”Zatancajte potresujku s nami” – delavnica uz nastup grupe Trio Vox.
U večernjem dijelu programa, uz DJ-a u Party zoni, za zabavu će se pobrinuti Super Cover Band koji od 19 sati svira na Lokvini te Oberkrainer glazba koja od 19 sati nastupa na Trgu Matka Laginje.

 

[highlight]

bela11

Privremena regulacija prometa

Za vrijeme Bele nedeje vrijedit će privremena regulacija prometa. Tad će se zatvoriti promet u široj zoni Šporove jame, Belića i Rešetara za sva vozila, osim javnog gradskog prijevoza i taksija. Za parkiranje vozila preporučaju se Rešetari te pristupna cesta do školske sportske dvorani, kao i Radna zona Žegoti. Promet će ponovo biti otvoren u ranim jutarnjim satima utorka.

bela4

[/highlight]

 

Tradicionalni trodnevni sajam u Kastvu

Bela nedeja je tradicionalni trodnevni sajam u Kastvu, a slavi se u čast mladog vina. Prva subota, nedjelja i ponedjeljak u listopadu dani su ponude i kušanja tek otočene mlade belice, autohtonoga bijeloga vina Kastavštine. Bela nedeja nije samo sajam mladoga vina, već se u Kastvu od davnina tih dana, uz prezentaciju starih zanata, priređuje velik sajam svakovrsne robe, uz brojne ugostiteljske štandove, te mnoštvo kulturnih događanja.

 

[highlight]

bela6

Sponzor manifestacije – Auro domus

Među tristotinjak izlagača ove godine su i djelatnice Auro domusa, kao sponzora manifestacije, koje će svim zainteresiranima objasniti zbog čega je upravo sada pravi trenutak za kupnju proizvoda od zlata koji u ponudi Auro domusa kreću već od 200 kuna. Također, na zanimljivoj lutriji jedna od glavnih nagrada bit će Auro domusova kartica s pločicom od čistog zlata prodajne vrijednosti od 250 kuna.

[/highlight]

bela8

bela9

bela5

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views