DAN RUŽIČASTE VRPCE I Rijeka danas u znaku podrške ženama oboljelima od karcinoma dojke

Šetnjom podrške ženama oboljelima od karcinoma dojke, puštanjem ružičastih balona u znak sjećanja na žene koje su izgubile bitku s ovom opakom bolešću te humanitarnom prodajom ruža i ružičastih vrpci, Udruga žena operiranih dojki Nada obilježila je dan posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke – Dan ružičaste vrpce.

Na štandu postavljenom ispred zgrade gradske uprave na Korzu od 9 do 16 sati prodajom ruža i ružičastih vrpci prikupljala se sredstva za opremanje dnevne bolnice onkologije i Odjela kirurgije KBC-a Rijeka, a svim zainteresirani mogli su dobiti edukativni materijal o prevenciji raka dojke kao i o radu Udruge Nada.

Obiljezen Dan ruzicaste vrpce 3

U sklopu obilježavanja, članice udruge, volonteri Medicinske škole Rijeka i Hotelijersko turističke škole Opatija, zdravstveni djelatnici, predstavnici javnih institucija i ostali građani su šetnjom od Jelačićevog trga do zgrade gradske uprave izrazili podršku oboljelima od karcinoma dojke, dok su točno u podne ispred gradske uprave u znak sjećanja na žene koje su izgubile bitku s ovom opakom bolešću pušteni ružičasti baloni. Humanitarnoj prodaji ruža i ružičastih vrpci te simboličnom puštanju ružičastih balona pridružio se i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Obiljezen Dan ruzicaste vrpce 1

Rijeka je danas bila jedan od pedesetak hrvatskih gradova u kojem je Hrvatski forum protiv raka dojke Europa Donna Hrvatska obilježio Dan ružičaste vrpce. Primarni cilj ove akcije je širenje svijesti o važnosti očuvanja zdravlja te poticanje žena na samopreglede i redovite kontrole ultrazvukom i mamografijom, a sve s ciljem ranog otkrivanja raka dojke. Naime, iako je zloćudni tumor dojke najčešći je zloćudni tumor kod žena, čak 90% oboljelih žena može se izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. (S.R.L./GR)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views