BRAVO! Učenici u suradnji s policijom uredili okoliš škole u Crikvenici

Cilj preventivnog programa “Zdrav za 5!” je stvaranje sigurnog životnog okruženja, usmjerenog na nesmetan rast i razvoj mladih

U Osnovnoj školi Zvonka Cara u Crikvenici 15. svibnja provedena je druga komponenta preventivnog projekta „Zdrav za 5!“ – „Zaštita i uređenje okoliša“.

Ova komponenta realizirana je uređenjem i čišćenjem školskog dvorišta u čemu su aktivno sudjelovali učenici dva osma razreda.

U provedbi je sudjelovala policijska službenica Andrijana Štampf iz Policijske postaje Crikvenica i učiteljica biologije Ivana Hegeduš Crnčić, koja je vodeći spomenute aktivnosti ukazala učenicima na važnost i dobrobiti boravka u prirodi, tjelesne aktivnosti i povezivanja čovjeka s okolišem putem raznih slobodnih aktivnosti.

Učenici su upoznati s time kako pozitivno djelovati na okoliš i kako ga zaštititi od namjernog uništavanja i eksploatiranja te kako ne zanemariti okoliš i prirodu koja ih okružuje. Isto tako, učenici su ponovili i koje su zaštićene biljne i životinjske vrsta koje imaju stanište na širem području na kojem žive, a o čemu su već učili u redovnoj nastavi.

Aktivan boravak na otvorenom i rad na uređenju i čišćenju svog školskog dvorišta učenici su dobro prihvatili, znajući da su na ovaj način učinili dobro za sebe, svoje kolege i okoliš u kojem svakodnevno borave.

Inače, druga komponenta „Zaštita i uređenje okoliša“ nastavak je prve komponente preventivnog programa „Zdrav za 5!“ – „Prevencija ovisnosti“, koja je također provedena ove školske godine u cilju prevencije ovisnosti i podizanja javnozdravstvene svijesti.

Preventivni program „Zdrav za 5!“ provodi se od 2012. godine u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

Cilj programa je stvaranje sigurnog životnog okruženja, usmjerenog na nesmetan rast i razvoj mladih. Program se realizira u školama diljem Hrvatske provedbom edukativnih predavanja i interaktivnim i eko radionicama, a namijenjen je učenicima osmog razreda osnovne i prva dva razreda srednje škole.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views