Brod Galeb krenuo na remont u brodogradilište u Kraljevici

Foto: Riječanin

Brod Galeb otegljen je iz riječke luke u brodogradilište tvrtke Dalmont u Kraljevici

Po vremenu “kao naručenom” za ovakvu vrstu plovidbe, brod Galeb otegljen je danas prijepodne iz riječke luke u brodogradilište tvrtke Dalmont u Kraljevici. Tvrtka Dalmont odabrana je na javnom natječaju za obnovu i prenamjenu broda Galeb u muzej, a prošlog je tjedna između Dalmonta i Grada Rijeke potpisan ugovor o radovima na obnovi i prenamjeni broda.

(VIDEO) POTPISANO! Brod ‘Galeb’ će nakon obnove posjetitelje dočekati raširenih krila

Temeljem tog ugovora, bit će izvedeni radovi na obnovi i prenamjeni broda Galeb zaštićenog kulturnog dobra Republike Hrvatske, u brod muzej s pratećim komercijalnim sadržajima. Radovi su vrijedni 46.858.218,91 bez PDV-a odnosno 58.572.773,64 HRK s PDV-om.

(FOTO) Kreće obnova broda Galeb!

Brod Galeb obnavlja se i prenamjenjuje u brod muzej u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture.

Galeb je sastavni dio projekta „Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine“ za koji je Grad Rijeka dobio 68.9 milijuna kn bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”.

Foto: Riječanin/Mateo Levak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari