POVREMENO ORKANSKI UDARI

Bura divlja diljem Kvarnera; Na Krku prevrnula kamper, u Rijeci ruši stabla na vozila

Foto: Facebook/Albin Kristian Polak

Vikend u Rijeci i široj okolici protječe u znaku jake, na trenutke i orkanske bure

Na Kvarneru puše bura, povremeno s olujnim i orkanskim udarima.

Na Krku je prevrnula kamper stranih registarskih oznaka. Vozač očito ili nije upoznat ili nije uvažio brojna upozorenja mjerodavnih službi o zabrani prometovanja ali i zaustavljanja vozila na mjestima na kojima orkanski idari bure mogu pričiniti veliku štetu svakome tko se nađe na putu olujnog vjetra.

Foto: Čitatelj (S.A.)

U Rijeci vatrogasci imaju pune ruke posla – ispred nebodera u Ulici Drage Šćitara broj 5 udar vjetra srušio je stablo koje je palo na parkirano vozilo, na sreću vlasnika samo ga zahvativši granjem.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

No svi vlasnici vozila u gradu i okolici trebali bi provjeriti gdje su i kako su parkirali svoja vozila s obzirom na povremene orkanske udare bure koja ruši sve pred sobom!

D. Janković

Foto: Facebook/Albin Kristian Polak

HAK javlja kako su na snazi brojne zabrane za pojedine skupine vozila (zbog vjetra u priobalju te snijega-susnježice u Lici).

U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti: -prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Knina (DC50-DC1), i obrnuto; -prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar do čvora

Foto: Facebook/Albin Kristian Polak

Kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti:

prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca i Knina (DC50-DC1), i obrnuto;
prema Rijeci ili Istri mogu voziti autocestom A6 Rijeka-Zagreb do čvora Delnice i dalje starom cestom kroz Gorski kotar do čvora Čavle (DC3), i obrnuto.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog vjetra, za sve skupine vozila zatvoreni su:

autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila je preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, i obrnuto);
Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);
Paški most;
Krčki most.

Samo za osobna vozila otvorene su:
autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Čavle-Kikovica-Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom Gorski kotar-DC3);
autocesta A7 između čvorova Škurinje i Orehovica;
Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
državna cesta Prezid-Zaton Obrovački (DC27);
državna cesta DC99 čvor Križišće-A7-Križišće (DC501);
lokalna cesta Križišće-Kraljevica (LC58107).
Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Foto: Helena O.
Foto: Helena O.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views1 Views