BURNA SJEDNICA: Riječko gradsko vijeće raspisalo izbore za vijeća mjesnih odbora za 2. prosinca

Odlukom Gradskog vijeća Grada Rijeke izbori za vijeća mjesnih odbora održat će se u nedjelju, 2. prosinca

Tog dana održat će se izbori u sva 34 riječka mjesna odbora, kada će građani Rijeke imati priliku izabrati vijećnike mjesnih odbora za naredni četverogodišnji mandat. Broj članova vijeća mjesnog odbora određuje se prema broju stanovnika na području mjesnog odbora, pa će tako vijeća mjesnih odbora Sveti Nikola, Zamet i Drenova imati po sedam članova, a svi ostali po pet članova.

Odluka o provođenju izbora donesena je jednoglasnom odlukom 20 prisutnih vijećnika, odnosno odluku su donijeli članovi kluba vijećnika SDP – LABURISTI – SDSS, kluba HSU – IDS, kluba PGS-a te kluba Liste za Rijeku.

Izglasavanju ove točke prethodila je višesatna rasprava o smislu održavanja sjednica Gradskog vijeća.

Prije glasovanja, na zahtjev klubova održano je nekoliko stanki za konzultacije, nakon čega su sjednicu napustili vijećnici HDZ-a, Akcije mladih, Živi zid, nezavisni vijećnici, vijećnici Mosta (osim Zvonimira Peranića) i Hrvoje Burić.

Prije glasovanja, vijećnici kluba Liste za Rijeku najavili su kako će i oni nakon izglasavanja točke vezane za izbore za vijeća mjesnih odbora napustiti sjednicu, što su i učinili te je Gradsko vijeće ostalo bez kvoruma.

Potom je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel kao predlagač povukao sve ostale točke dnevnog reda, čime je iscrpljen dnevni red sjednice.

Gradonačelnik je kazao kako ove točke vjerojatno više neće predlagati, osim onih koje se odnose na prenamjene statusa javnog dobra, odnosno one koje su vezane uz određene investicije, bilo da je riječ o pojedincima ili tvrtkama koje žele nešto graditi.

Na početku sjednice, umjesto Andreja Briščika, Akcija mladih (AM) predložila je novog vijećnika Vedrana Vivodu koji je potom dao prisegu.

Novi vijećnik Akcije mladih Vedran Vivoda

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari