STIŽE I NOVA LED RASVJETA

ČAVLE Obnovljen Dom kulture – krase ga novi krov, fasada i stolarija!

Vidljivo je novo, energetski učinkovito lice Doma kulture Čavle

Kraju se privodi kapitalni općinski projekt- energetske obnove Doma kulture Čavle, vrijedan više od 4,5 milijuna kuna. Objekt je dobio novi krov, fasadu i aluminijsku stolariju, a do kraja listopada izvest će se i preostali, manji zahvati.

Skinuta je skela koja je proteklih mjeseci “skrivala” Dom kulture Čavle. Impozantni objekt u centru općine konačno je zasjao punim sjajem. Dotrajali je sivi krov zamijenjen novim, obnovljena je fasada, riješena je termoizolacija s unutarnje strane u prostoru hola kako bi se sačuvali kameni dijelovi fasade, a postavljena je i nova aluminijska stolarija.

DCIM100MEDIADJI_0770.JPG

U tijeku je zamjena rasvjetnih tijela unutar objekta, čime će Dom dobiti i novu energetski učinkovitu LED rasvjetu. Radi se i na postavljanju gromobrana te hidroizolaciji stražnje terase. Među zahvatima koji su preostali izdvojiti treba postavljanje spuštenog stropa u prostoru ispod terase te uređenje nadstrešnice i velikog panoa s prednje strane Doma.

Kapitalni općinski projekt “težak” je 4,5 milijuna kuna, od čega je 1,5 milijuna bespovratnih europskih sredstava osigurano kroz natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova odobrilo je Općini Čavle 1,3 milijuna kuna, dok će se ostatak osigurati kreditom ugovorenim HBOR- om, uz kamatnu stopu od 0,1 posto.

DCIM100MEDIADJI_0800.JPG

Radovi na čavjanskom Domu kulture trebali bi završiti do kraja listopada. No, Dom je već dobio novi vizualni identitet, a mještani i Općina objekt na koji mogu biti ponosni. Zanemarive dakako nisu ni energetske uštede, koje se po nekim procjenama penju do čak 70%.

“Iznimno smo zadovoljni i ponosni što smo u ovoj nadasve zahtjevnoj- korona godini uspjeli realizirati kapitalni općinski projekt, na radost svih naših mještana“, poručuje načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, najavivši daljnja ulaganja u Dom kulture.

Naime, čavjanski bi Dom uskoro trebao dobiti i novu kotlovnicu. Rebalansom proračuna, koji će na Vijeće u listopadu, predviđeno je više od 2 milijuna kuna za uređenje nove plinske kotlovnice te ekološki prihvatljivije dizalice topline.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari