VRATILA SE I "RIJEČKA KIŠA"

KIŠNI VIKEND Potop na Kvarneru, u Senju palo 248 mm! Oboreni i neki temperaturni rekordi…

Foto: DHMZ

Ekstremna kišna fronta tijekom subote pogodila je Kvarner, a pritom su zabilježene zaista ekstremne oborine.

Prema podacima DHMZ-a, u Senju je palo čak 248 mm! To je značajno više od mjesečnog prosjeka koji iznosi 148 mm. Iznimno obilne oborine zabilježene su i brojne ostale postaje na Kvarneru, a naročito se ističu lokacije na Krku. Izdvojimo Bašku (114 mm), Ponikve (101 mm) i sam grad Krk s 96 mm, donosi Istramet.

Kišonosna fronta rubno je zahvatila istarski poluotok, odnosno zaobišla je zapad i jug poluotoka, a kišonosni oblaci povremeno su se istresali na istočnoj obali i oko Učke. U zaleđu Matulja tako je palo do 70 mm, dok je na Labinštini izmjereno obilnijih 30-ak mm.

https://www.facebook.com/istramet/posts/10158331885666072

Oboreni brojni temperaturni rekordi

Osim ekstremne kiše, svakako valja spomenuti i neuobičajenu toplinu na istoku zemlje gdje se temperatura zraka popela iznad 31 °C! O dolasku ekstremne topline smo više puta izvještavali, a ICON je vrlo dobro predvidio nove rekorde.

Prema izvještaju DHMZ-a, čak 6 meteoroloških postaja oborilo je apsolutni maksimalni temperaturni rekord za listopad. U Gradištu i Osijeku izmjereno je čak 31,4 °C što je vrijednost dostojna srca ljeta, piše Istramet.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari