Damir Kedžo pobjednik DORE 2020! Predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu u Rotterdamu

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Opatija je i ove godine ugostila Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije 2020.

Nakon dugog i napetog procesa glasovanja, glasovi žirija i publike širom Hrvatske odlučili su da je pobjednik večeri pjesma “Divlji vjetar” u izvođenju Damira Kedže.

O pobjedniku je odlučivalo pet ocjenjivačkih sudova smještenih u HRT-ovim centrima (Split, Rijeka, Osijek i Čakovec/ Varaždin) i u Zagrebu, te gledatelji i slušatelji svojim pozivima odnosno SMS porukama.

Isti ukupni broj bodova nakon glasovanja publike i žirija imala je i pjesma “When it Comes to You” u izvođenju Mie Negovetić, ali je “u pripetavanju” presudila odluka publike!

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL
Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Na spektakularnoj pozornici u Sportskoj dvorani “Marino Cvetković” šesnaest najboljih pjesama i njihovih izvođača borilo se za prestižnu statuu Dore koja pobjedniku donosi put u Rotterdam gdje će na Eurosongu 2020. braniti boje Hrvatske.

Foto: HRT/Dario Njavro

Glazbeno-televizijski spektakl otvorio je naš prošlogodišnji pobjednik Dore Roko Blažević s pjesmom “The Dream” s kojom nas je potom i predstavljao na Eurosongu u Tel Avivu.

Izvođači koji su se natjecali za put u Nizozemsku bili su Elis Lovrić, Bojan Jambrošić, Edi Abazi, Zdenka Kovačiček, Alen Vitasović & Božidarka-Matija Čerina, Đana, Aklea Neon, Nikola Marjanović, Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe, Marin Jurić-Čivro, Lorena Bućan, Indira, Jure Brkljača, Colonia, Mia Negovetić i Damir Kedžo.

Hrvatski predstavnik na Eurosongu 2020. odabran je odlukom žirija i gledatelja putem televotinga.

Hrvatska će nastupiti u drugom dijelu prve poluzavršnice Eurosonga, 12. svibnja.

Ovo su pjesme izvedene na Dori 2020.:

1. Elis Lovrić – Jušto
2. Bojan Jambrošić – Više od riječi
3. Edi Abazi – Coming home
4. Zdenka Kovačiček – Love, Love, Love
5. Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina – Da se ne zatare
6. Đana – One
7. Aklea Neon – Zovi ju mama
8. Nikola Marjanović – Let’s forgive
9. Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe – Vrati se iz Irske
10. Marin Jurić-Čivro – Naivno
11. Lorena Bućan – Drowning
12. Indira – You Will Never Break My Heart
13. Jure Brkljača – Hajde nazovi me
14. Colonia – Zidina
15. Mia Negovetić – When it Comes to You
16. Damir Kedžo – Divlji vjetre

Nakon izvedbi svih 16 izvođača, u show programu, uz Roka Blaževića nastupili su i finalisti treće sezone popularnog The Voicea, Filip Rudan, Bernarda Bobovečki i Albina Grčić.

Podsjetimo, prošle se godine Izbor hrvatske pjesme za Pjesmu Eurovizije nakon višegodišnjeg izbivanja vratio u Opatiju, grad festivala iz kojeg je Dora i krenula, s njom se u Opatiju vratio i stari sjaj i tradicionalni medijski šušur.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari