DANI DRENOVE: Večeras predstavljanje dosad u nas neviđenih povijesnih zemljopisnih karata Drenove i Rijeke!

Program u Zavičajnom muzeju Drenove (Drenovski put 138a) počinje u 20 sati, a glavna „zvijezda“ predstavljanja je povijesna zemljopisna karta Geografskog instituta iz Firenze

Ovotjedni Dani Drenove u punom su jeku, a nakon predstavljanja zanimljive knjige “Onput kad smo se igrali” Josipa Luzera u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka i Udruge Dren što se u utorak navečer odvijalo ispred Ogranka GKR Drenova, večeras slijedi nova zanimljivost.

IMG_2112

U prostoru Mjesnog odbora Drenova namijenjenog djelovanju Zavičajnog muzeja Drenove Društvo štovatelja baštine Bez granica, inače u suradnji s MO Drenova inicijator osnivanja Muzeja na Drenovi, organizira vrlo zanimljivo događanje – s početkom u 20 sati članovi Društva i gosti predstavit će u nas dosad neviđene povijesne zemljopisne karte Drenove i Rijeke Geografskog instituta iz Firenze. Događaj je to koji će nesumnjivo izazvati veliko zanimanje kako stručne javnosti tako i znatiželjnika koji su zaljubljeni u svoj kraj a posebno vole otkrivati povijesne zanimljivosti vezane uz naš zavičaj.

IMG_2115

Također, članovi Društva Bez granica predstavit će i svoj prvi izdavački uspjeh – knjižicu Drenovski zbornik objavljenu uz pomoć Grada Rijeke – Odjela za gradsku upravu i samoupravu – u kojoj se većina napisa odnosi na predstavljanje projekta digitalizacije povijesnih dolkumenata Drenove, obiman poduhvat koji tek očekuje i valjanu stručnu valorizaciju.

IMG_2117

Iz Mjesnog odbora Drenova i Društva štovatelja baštine Bez granica pozivaju sve zainteresirane da večeras posjete Zavičajni muzej Drenove i prisustvuju ovim zanimljivim predstavljanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari