DANI SV. VIDA: Djeca s imenom gradskog zaštitnika sv. Vida dobila darove

Ime Vida, Vita, Vid, Vito nosi 199 malih Riječana u dobi do deset godina, a među njima je 23 rođenih u posljednjih godinu dana – sve ih je gradonačelnik Vojko Obersnel darivao srebrnjakom s likom gradskog zaštitnika

Povodom dana sv. Vida gradonačelnik Vojko Obersnel održao je u utorak tradicionalni prijem za djecu s imenom gradskog patrona sv. Vida. Djevojčice i dječaci, od onih rođenih u posljednjih godinu dana, do djece u dobi od deset godina, družili su se s gradonačelnikom u Dvorani kulture „Joga u svakodnevnom životu“ gdje je za njih priređena i predstava Gradskog kazališta lutaka „Wanda Lavanda“, a počastili su se i kolačima i sokovima, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

Tradicionalni prijem za djecu s imenom gradskog patrona sv. Vida

Bilo je djece rođene posljednjih godinu dana, do djece u dobi od deset godina

Na prijam je pozvano 199 malih Riječana s imenom Vida, Vita, Vid, Vito, a među njima 23 najmlađih, rođenih od lanjskog do ovogodišnjeg blagdana. Njih je gradonačelnik darivao srebrnjacima s likom gradskog zaštitnika, a one malo starije prigodnim poklonima.

Srbrnjak sv. Vida

Pozdravljajući veselo mnoštvo i njihove roditelje gradonačelnik Obersnel kazao je kako se uvijek raduje susretu s djecom, a osobito s djevojčicama i dječacima s imenom zaštitnika Rijeke.

– Svima vama koji nosite ime Vita, Vida, Vid, Vito čestitam blagdan sv. Vida i vaš imendan i želim da ga veselo proslavite – kazao je Obersnel pozivajući djecu na zabavu i druženje.

Predstava Gradskog kazališta lutaka „Wanda Lavanda“

Foto: Grad Rijeka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari