DELICIJE NA KORZU! Sljedeći tjedan “Domaće je domaće” – kobasice, sirevi, med, kulen…

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” organizira sajamsku manifestaciju gospodarskog, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera, pod nazivom “Domaće je Domaće”.

 

Sajamska manifestacija na kojoj okupljamo male proizvođače  domaćih proizvoda proizvedenih na tradicionalan i ekološki prihvatljiv način iz svih dijelova Hrvatske. Još jedan u nizu naših projekata koji po drugi  puta provodimo u gradu Rijeci pod pokroviteljstvom grada Rijeke i gradonačelnika gos. Vojka Obersnela.

Građanima Rijeke i Primorsko-goranske županije predstavit će se 50-ak izagača iz svih dijelova Hrvatske, biti će upriličena i prezentacija spravljanja nekih poznatih delicija, kao i prigodan kulturni sadržaj. Posjetitelji i turisti će na riječkom Korzu uživati svaki dan od 08-21 sat od 09.-13. travnja 2019. godine.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Riječ je o proizvođačima poznatih hrvatskih  delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju i druge regije. Naglasak je na ljudima koji su u Domovinskom ratu dali veliki doprinos, a nakon rata su zasukali rukave i dalje pridonose društvenoj zajednici u ovima teškim i kriznim vremenima te istovremeno promiču i vrednote iz Domovinskog rata.

Udruga Panonija pokrenula je uz ovaj projekt i druge vrlo uspješne i iznimno posjećene projekte Dani Slavonije i Sajam slavonskih proizvoda, Zeleno i Plavo, po kojima je postala prepoznatljiva.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari