ESN RIJEKA: U humanitarnoj akciji prikupljene potrepštine za 78 školaraca!

Kroz protekla tri tjedna udruga ESN Rijeka organizirala je akciju prikupljanja potrepština za 78 školaraca Primorsko-goranske županije

Riječka organizacija Erasmus Student Network Rijeka (ESN Rijeka) organizirala je akciju prikupljanja potrepština za školarce županije “Studenti za djecu grada koji teče”.

Prikupljanje je održano tijekom tri uzastopna vikenda u lokalu Corso Gelateria te na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu. Akcija je organizirana u suradnji s udrugom Centar za kulturu dijaloga koja je ESN informirala o broju potrebite djece te njihovim božićnim željama.

Svakog je vikenda na lokacije prikupljanja došlo 40-ak građana što ukupno čini njih otprilike 120, dok je 30-ak volontera ESN-a i Erasmus studenata brinulo o prikupljanju, vođenju popisa, podjeli…

Potrepštine su podijeljene u subotu 15. prosinca u Klubu mladih Rijeka a svoje je božićne poklone dobilo 78 djece.

“Mi smo presretni što se velik broj ljudi odazvao i pokazao da imamo dobra srca koja žele darivati. Također, ponosni smo na našu malu udrugu koja je dokazala da nije bitno koliko smo veliki ili utjecajni ako se trudimo činiti dobro – jer se ono na kraju pokaže.”, kaže Ivana Jukić, organizatorica akcije.

ESN Rijeka zahvaljuje svim građanima koji su sudjelovali, Gelateriji Corso, Ekonomskom i Filozofskom fakultetu te Klubu mladih Rijeka na omogućenom prostoru, kao i nakladničkoj kući Mitopeja na doniranim knjigama.

ESN Rijeka dio je europske organizacije Erasmus Student Network (ESN), najveće studentske volonterske organizacije u Europi koja se prvenstveno bavi studentima na razmjeni.

Pod ovim nazivom nalaze se brojni projekti koji potiču mobilnost, cjeloživotno učenje, multukulturalnost, ali i društvenu inkluziju.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views