RIJEKA ADVENT Večeras na Korzu obilje dobre glazbe! Riječki My Buddy Moose, Klapa Tramuntana, “limeni” Djedice…

Foto: Facebook/Mirko Menalo

Najmlađe će posebno razveseliti Djedovi Mrazovi Gradske glazbe Trsat koji će nastupati duž Korza

Veseli Rijeka Advent nastavlja se snažnim ritmom: večeras nas na Korzu i obližnjim trgovima čeka obilje dobre glazbe!

U sklopu Adventa na Korzu svojim glazbenim nastupom duž središnje riječke šetnice pravi Božićni ugođaj priredit će Djedovi Mrazovi Gradske glazbe Trsat.

Prava poslastica za glazbene sladokusce večeras će se odigrati na Trgu Riječke rezolucije u sklopu RI Gastro adventa: nastupit će hvaljeni i popularni riječki bend My Buddy Moose! Početak koncerta zakazan je za 20 sati.

My Buddy Moose je četveročlani bend iz Rijeke okupljen u rujnu 2004. godine, a od samih početaka čine ga gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bubnjar Jasmin Đečević.

Prvijenac My Buddy Moosea osvanuo je i na mnogim listama najboljih izdanja 2006. godine, a čitani internetski portal Muzika.hr proglasio ga je najboljim rock albumom godine. Uz to, tijekom 2012. godine My Buddy Moose sudjeluje na albumu Projekt R.E.M.: Pure Energy Music uz brojne slovenske i hrvatske glazbenike. Za potrebe tog projekta s Chrisom Eckmanom snimili su pjesmu Driver 8 grupe R.E.M.

Nastupi s glazbenim velikanima također su obilježili karijeru benda pa se tako Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Chrisa Eckmana.

Na Trgu 128. brigade HV s početkom u 19 sati nasstupit će Klapa Tramuntana.

Klapa Tramuntana osnovana je 2005. u Kraljevici. U ovom sastavu djeluje zadnje dvije godine gdje je svojim kvalitetnim radom osvojila dvije nagrade a to su: 1. nagrada Festivala klapa, mandolina i gitara 2015. u Opatiji i 1. nagrada Festivala klapa, mandolina i gitara u Makarskoj 2016. godine.

U sklopu Adventa na Kobleru moći ćete uživati u još jednom DJ Adventskom partyu, a u sklopu Adventskog druženja ispred Zajca možete od 18.30 poslušati pričaonicu Božićnih bajki.

Podsjetimo, od 14. prosinca do 19. prosinca u prostoru Konzervatorskog odjela u Rijeci (Užarska 26) otvorena je Interaktivna izložba Adventski labirint: “Ljubi-ljudi”.

Izložba povezuje svakodnevni život, aktualna zbivanja i Božić. U instalacijama se odmiče od klasičnog i očekivanog, tradicionalnom dodaje ono što ima smisao u današnjem vremenu.

Ulaz je besplatan a u izložbi možete i sudjelovati!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari