EVO NAJUSPJEŠNIJIH RIJEČANA! Pohvaljeni najbolji prodavači, dizajneri okoliša, policajci, ustanove…

Dodjelom priznanja u Gradskoj vijećnici obilježen je završetak akcije Volim Hrvatsku – Volim Rijeku u 2018. godini

Tijekom prigodne svečanosti dodijeljena su priznanja sudionicima akcija Čovjek – ključ uspjeha i Tajni kupac te priznanja za provedbu akcije Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor u riječkim mjesnim odborima.

Također, posebna priznanja dodijeljena su i zaslužnima za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma.

Priznanja su dodijelili zamjenik riječkog gradonačelnika Marko Filipović i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. Zamjenik gradonačelnika Filipović čestitao je svim nagrađenima, koji su svoji radom i uređenjem životnog prostora doprinijeli ljepšem i boljem izgledu Rijeke, kao i impresivnim turističkim rezultatima koje posljednjih godina bilježi Rijeka.

Filipović: „Rijeka-turistička destinacija“

„Rijeka nastavlja sa sada već desetljetnim razvojem turizma, čiji se godišnji rast počevši od 2014. godine kreće oko 20% u kategoriji noćenja, a on će, do kraja 2018. doseći dvostruku brojku od one od prije četiri godine. Vjerujem da će Rijeka u 2020. godini kada ponese titulu Europske prijestolnice kulture udvostručiti brojke iz ove rekordne godine,“ kazao je Filipović, istaknuvši kako će izgradnjom najavljenih hotelskih kapaciteta u hotele Jadran te resort na Costabelli, Rijeka po broju noćenja približiti puno poznatijim turističkim destinacijama.

Mjesni odbori proveli izbor najljepših okućnica i balkona te ekološke akcije
Prirodoslovni muzej Rijeka

Direktor Turističke zajednice Škarpa podsjetio je kako se završetak akcije „Volim Hrvatsku – Volim Rijeku“ održava uoči Svjetskog dana turizma, čiji je ovogodišnji moto „Turizam i digitalna transformacija“, kojom se želi podići svijest o važnosti digitalnih tehnologija u razvoju turizma. Stoga će i riječka turistička zajednica u narednih godinu dana značajnijom primjenom digitalnih tehnologija na različitim platformama nastojati dodatno utjecati na povećanje turističkog prometa.

U provedbu akcije Biramo najljepšu okućnicu, balkon i prozor u riječkim mjesnim odborima te ekološke akcije uključilo se 22 vijeća mjesnih odbora. Radi se o mjesnim odborima Banderovo, Belveder, Brašćine-Pulac, Bulevard, Draga, Drenova, Gornja Vežica, Grad Trsat, Grbci, Kantrida, Kozala, Mlaka, Orehovica, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Srdoči, Sv. Kuzam, Sv. Nikola, Svilno, Škurinje i Vojak.

Suvenirnica “Croatia in the box”
Gordana Marion – Agencijski djelatnik
Tamara Mesarić – policajka

„Tajni kupac“

Turistička zajednica grada Rijeke provela je već sedmu godinu projekt Tajni kupac na području grada Rijeke kojim se utvrđuje što se u stvarnosti događa tijekom interakcije kupaca i pružatelja usluge. Cilj projekta je analiza i praćenje kvalitete pružanja usluga u turističkim i srodnim djelatnostima na području grada Rijeke te edukacija pružatelja usluga i unaprjeđenje usluga posjetiteljima. Priznanje za kontinuirani doprinos kvaliteti turizma i promociji Rijeke u kategoriji Tajni kupac dobili su Suvenirnica “Croatia in a box” te Prirodoslovni muzej Rijeka.

„Čovjek – ključ uspjeha“

Pod motom „Čovjek – ključ uspjeha“ provodi se nacionalni program usmjeren na podizanje razine gostoljubivosti i stvaranja klime dobrodošlice, pa su tako i ove godine dodjeljena posebna priznanja pojedincima koji su se istakli u obavljanju svojih radnih zadataka te doprinijeli kvaliteti usluga i promociji Rijeke.

Oni su Gordana Marion u kategoriji Agencijski djelatnik, Slavica Peričić u kategoriji Turistički vodič, Tanja Pranić u kategoriji Djelatnik u hotelskom objektu ili kampu, Tamara Mesarić u kategoriji Policajac, Mario Mršić u kategoriji Djelatnik u pomorskom prijevozu, Nedjeljko Kordić u kategoriji Vozač, Marjanka Đurić u kategoriji Prodavač i Silvan Kovačević u kategoriji Djelatnik u uređenju i održavanju okoliša.

Mario Mršić, Jadrolinija – Djelatnik u pomorskom prijevozu
Marjanka Đurić, Brodokomerc – Prodavač
Silvan Kovačević, KD Čistoća – Djelatnik u uređenju i održavanju okoliša

Posebna priznanja za dugogodišnji doprinos riječkom turizmu

Također, dodijeljena su i posebna priznanja za dugogodišnji doprinos promociji i uređenju grada i kvaliteti ugostiteljstva i turizma.

Dobitnici su hotel Continental povodom 130. obljetnice djelovanja i za dugogodišnji doprinos razvoju turizma grada Rijeke, Sveučilišna knjižnica Rijeka povodom 70. obljetnice djelovanja i 50. obljetnice stalnog postava Izložbe glagoljice te za dugogodišnji doprinos razvoju turizma i promicanje kulturnog identiteta grada Rijeke, Plivački i Vaterpolo klubu Primorje povodom 70. obljetnice djelovanja i za doprinos promociji grada Rijeke te Klub Sušačana povodom 25. obljetnice Sušačke revije i za dugogodišnji doprinos razvoju turizma i promicanje kulturnog identiteta grada Rijeke.

Hotel Continental – 130. obljetnica djelovanja
Sveučilišna knjižnica – 70. obljetnica djelovanja i 50. obljetnice stalnog postava Izložbe glagoljice
Klub Sušačana – 25. obljetnica Sušačke revije

Program je vodio Joso Krmpotić, a u zabavnom dijelu programa nastupio je talentirani mladi riječki gitarist i skladatelj Frano Živković.

Projekt Volim Hrvatsku dio je trajnih aktivnosti Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice i sustava turističkih zajednica, koje se provode s ciljem uključivanja što većeg broja subjekata javnog i privatnog sektora u očuvanje, unapređenje i zaštitu okoliša i turističkog prostora te poboljšanje raznovrsnosti kvalitete ukupne turističke ponude.

Foto: Grad Rijeka

VIDEO DANA: “Mućke” u Autotroleju!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari