Evo zašto Mlaka, Kantrida… “plivaju” u vodi kod malo jače kiše!

Foto: Riječanin

Riječane je u subotu nakon obilne kiše ponovno dočekala pojava poplavljenih ulica koja je dijelove gradskih četvrti pretvarala u prava jezera

Obilna kiša izazvala je probleme s (ne)otjecanjem oborinskih voda na području Mlake i Kantride. (OVDJE)

Stvaralo je to i ovoga puta velike probleme vozačima koji su svojim vozilima morali prijeći preko pravih jezera vode. Stvarale su se prometne gužve i zastoji a moguće i štete od prodora vode u neka vozila.

I sve to možda i ne bi bilo toliko čudno i strašno da se opetovano ne ponavlja iz svima dobro poznatog razloga: otpalo lišće i drugo smeće začepe kanalizacijske odvode i s prvim jačim i obilnijim kišama redovno gledamo ovakve prozore.

Znači, sve se zna, ali netko tko bi trebao djelovati – ne radi (dobro) svoj posao.

Treba ovdje napomenuti, prema odgovoru iz KD Čistoća na naš upit, kako je “nadležnosti KD Čistoća isključivo čišćenje javnoprometnih površina i to u skladu s redovnim programom (i uz izvanredna postupanja) što se uredno izvršava, uključivo i uklanjanje sezonski opalog lišća s javnoprometnih površina”.

Neki čitatelji nam međutim dojavljuju kako se po njihovim opažanjima sve rjeđe čiste ulice od otpalog lišća odnosno kanalizacijski  odvodi – no u KD Čistoča tvrde kako “aktivnosti vezane uz program (čišćenja, op. a) nisu smanjivane”.

Ipak, za nepunih pola sata snimili smo na desetke ovakvih fotografija koje dokazuju nečiji nemar.

Iz KD Čistoća dodaju kako su održavanje sustava oborinske odvodnje i protočnosti kanalizacijskih odvoda u nadležnosti KD Vodovod i kanalizacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari