Food Truck u Rijeci nudi delicije renomiranog chefa – janjetinu, komišku pogaču, juneći burger, peka sendvič….

Rijeka je od danas bogatija za novu street food ponudu

U suradnji s jednim od najboljih hrvatskih kuhara – Marinom Medakom, Mastercard je pokrenuo projekt pod nazivom Mastercard Food Truck Road Trip koji nakon dva uspješna dana u Puli dolazi u Rijeku, a do 4. kolovoza obići će još tri priobalne destinacije da bi u Splitu dočekao završetak.

Posebno vozilo Mastercard Food Truck, u kojem će voditelj zagrebačkog restorana RougeMarin i etablirani chef Marin Medak pripremati poznate nacionalne delicije, bit će smješteno na Trgu 111. brigade hrvatske vojske.

Cijeli program započinje u 18 sati, a ondje će stanovnici i posjetitelji buduće hrvatske prijestolnice kulture sve do ponoći moći uživati u privremeno obogaćenoj street food ponudi grada.

Menu će uključivati sporo pečenu janjetinu, komišku pogaču, juneći burger u brioche pecivu, peka sendvič s konfitiranom tunom i pileće ražnjiće.

„Stvaranje novog jela je uvijek iznova izazov koji vas ne ostavlja ravnodušnim pa je tako i s ovim jelima koja sam osmislio naslanjajući se na našu mediteransku tradiciju, lokalne namirnice i tehnike kuhanja koje sam iskoristio i presložio u street food dimenziju jela. Današnji užurbani stil života nas tjera da nešto s nogu, usput pojedemo pa kad je već tako zašto ne bismo jeli zdravo, ukusno i ispravno skuhano“, rekao je Marin Medak koji će nakon Pule i Rijeke svoje specijalitete ponuditi na još tri destinacije, na otoku Pagu i u gradovima Šibeniku i Splitu.

Poseban razlog za uživanje u ovom gastronomskom iskustvu imat će korisnici Mastercard® i Maestro® kartica koji ostvaruju 15% popusta i na poklon dobivaju posebnu kuharicu Food Truck Road Trip.

Raspored turneje Mastercard Food Truck Road Trip

PULA – Narodni trg (22. i 23. srpnja, od 18 do 24 sata)
RIJEKA – Trg 111. brigade hrvatske vojske (od 24. do 27. srpnja, od 18 do 24 sata)
PLAŽA ZRĆE, OTOK PAG – Noa Beach Club (od 28. do 30. srpnja, od 16 do 20 sati / od 22 do 2 sata)
ŠIBENIK – Ulica kralja Zvonimira 1, ispred bivše Kazališne kavane (od 31. srpnja do 2. kolovoza, od 18 do 24 sata)
SPLIT – točna lokacija i vrijeme održavanja bit će objavljeni naknadno (3. i 4. kolovoza)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari