VANDALIZAM NA DELTI

Galerija | Fotografije uništenih autobusa na Delti starijeg su datuma, ali to ne umanjuje odgovornost vandala!

Foto: Facebook/R.P.

Posljednjih nekoliko dana “riječkim” društvenim mrežama kruže fotografije devastiranih autobusa Autotroleja na parkiralištu Delta koji su, sudeći po fotografijama, postali glavna meta vandala.

O svemu je nedavno javnost obavijestio vozač Autotroleja koji je objavio fotografije s popratnim tekstom u kojemu proziva mjerodavne te tvrdi da još više zabrinjava činjenica da se ne čini baš ništa po tom pitanju.

U ovo doba pandemije i svekolikih zabrana naša mladež je našla novu zanimaciju, već mjesecima noću pustoši po autobusima Autotroleja na Delti. Trgaju se sicevi, čupaju krovni otvori, razbijaju stakla, retrovizori, aktiviraju vatrogasni aparati, puši, pije i ostavlja smeće za sobom u parkiranim busevima. Većinom je riječ o neregistriranim vozilima, ali ima i registriranih koji uslijed smanjene potrebe stoje po par dana, pa se i oni rado koriste za vandalizam., napisao je u svojoj objavi na Facebooku Robert Puljić.

Foto: Facebook/R.P.

Međutim, nakon našeg upita iz komunalnog društva Autotrolej su nam poručili da su fotografije iz objave na društvenim mrežama nastale prije gotovo pola godine i “ne prikazuju realno stanje autobusa parkiranih na terminalu Delta”.

Isto tako, potvrdili su da su zaista imali nekoliko nedavnih slučajeva uništavanja autobusa, i to autobusa koji su predviđeni za rashod.

Foto: Facebook/R.P.

Svi takvi slučajevi prijavljeni su policiji, a trenutačno se na Delti nalaze samo 4 takva autobusa koja nisu u upotrebi.  “Zbog prirode djelatnosti, plato na Delti je ograđen i djelomično  pokriven  video nadzorom, no kako je riječ o velikom području koje nije u potpunosti pod našom ingerencijom, svjesni smo da to nije garancija koja u potpunosti može eliminirati vandalizme”, poručili su nam iz Autotroleja.

Također, ističu kako nas  tijekom proljeća ove godine očekuje dolazak 32 nova autobusa koji se nabavljaju putem urbane aglomeracije Rijeka i ITU programa Europske zajednice.

Foto: Facebook/R.P.

Iz Autotroleja su izrazili i nezadovoljstvo što se spomenuti vozač autobusa za pojašnjenje nije obratio prvo KD Autotrolej, jer ovako, iako iz dobre namjere skretanja pozornosti na vandale, nije prikazao realno stanje.

I na kraju, poručuju kako se nadaju i vjeruju da će policija, ali i savjesni građani, doprinijeti da se počinitelji ovakvih i sličnih uništavanja imovine pronađu bez obzira na štetu koju su svojim ponašanjem pričinili – bilo to devastiranje rashodovanog autobusa ili šaranje po fasadama.

Objavu vozača koja je izazvala veliko zanimanje građana prenosimo u cijelosti:

U ovo doba pandemije i svekolikih zabrana naša mladež je našla novu zanimaciju, već mjesecima noću pustoši po autobusima Autotroleja na Delti. Trgaju se sicevi, čupaju krovni otvori, razbijaju stakla, retrovizori, aktiviraju vatrogasni aparati, puši, pije i ostavlja smeće za sobom u parkiranim busevima. Većinom je riječ o neregistriranim vozilima, ali ima i registriranih koji uslijed smanjene potrebe stoje po par dana, pa se i oni rado koriste za vandalizam.
Ne čudim se ja mulcima koji rade takve stvari, čudim se da nikoga od mjerodavnih ovo ne zabrinjava, da se ništa konkretno ne poduzima da se tome stane na kraj. Ne znam koji bi si privatnik dopustio da mu se autobusi kontinuirano uništavaju, a da on prstom ne mrdne da to zaustavi. Gradska firma očito nema tih briga, ovo vam je sve normalno, to su ionako stari autobusi, što ima veze, nek djeca razbijaju, moraju se negdje ispuhati.”
Foto: Facebook/R.P.
Foto: Facebook/R.P.
Foto: Facebook/R.P.
Foto: Facebook/R.P.
Foto: Facebook/R.P.

U ovo doba pandemije i svekolikih zabrana naša mladež je našla novu zanimaciju, već mjesecima noću pustoši po autobusima…

Objavljuje Robert PuljićČetvrtak, 14. siječnja 2021.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari