GRADI SE TURISTIČKO NASELJE: Dio šetnice na području Costabelle zatvoren do konca iduće godine

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ukupni kapacitet Luxury Resort & Spa Wellness Hotela Costabella je 526 ležajeva, od čega je 260 ležajeva u hotelu i 266 ležajeva u luksuznim vilama

Zbog izvođenja radova na iskopu građevne jame turističkog naselja Costabella te formiranje plažnog pojasa od pročišćenog i izdvojenog materijala iskopa, šetnica na području Costabelle bit će zatvorena od 2.11.2017. do 31.12.2018. godine, u duljini koja obuhvaća gradilište.

S obzirom na to da šetnica presijeca plažu i obuhvat turističkog naselja Costabella te da se materijal sa gradilišta prebacuje na područje plažnog pojasa, a nadasve zbog zadovoljenja sigurnosnih uvjeta na gradilištu propisanih Zakonskom regulativom, šetnica će biti zatvorena u potrebnoj duljini od 2.11.2017. do 31.12.2018. godine.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Investitor JTH Costabella d.o.o. iz Kastva na području Costabelle u Rijeci gradi hotelski kompleks visoke kategorije u čijem će sastavu biti: hotel, nekoliko vila, fitness te vanjski bazen.

Ukupni kapacitet Luxury Resort & Spa Wellness Hotela Costabella je 526 ležajeva, od čega je 260 ležajeva u hotelu i 266 ležajeva u luksuznim vilama. Planirana vrijednost investicije izgradnje i opremanja objekta Luxury Resort & Spa Wellness Hotela Costabella**** iznosi 418 milijuna kuna ili 55 milijuna EUR.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sa sjeveroistočne strane građevna čestica turističkog naselja graniči sa Opatijskom ulicom, sa jugozapadne strane javnom površinom obalne šetnice, sa sjeverozapadne strane česticom javnog stubišta, a s jugoistočne strane česticom na kojoj je izgrađena stambena zgrada i ukupne je površine 17.729 m². S južne strane građevnu česticu omeđuje morska obala.

Turističko naselje imat će izravan pristup moru u dužini od cca 220 metara. Investitor je od Vlade Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture, ishodio koncesiju za korištenje pomorskog dobra temeljem koje se planira izgradnja plaže za goste hotela. Plaža će biti prilagođena prirodnoj konfiguraciji terena uz minimalne intervencije.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari