ZAIGRALI TENIS

Galerija | Gradonačelnik Filipović na Mlaci zaigrao tenis na obnovljenom teniskom terenu

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Cilj uređenja teniskog terena u sklopu SRC Mlaka je omogućiti korištenje terena što većem broju građana koji se tenisom bave rekreativno, te će od sada, uz članove Teniskog kluba Wimbledone, veći broj rekreativaca moći igrati na jednom od najkvalitetnijih teniskih terena u Rijeci

Obnovljeni teniski teren obišli su riječki gradonačelnik Marko Filipović, njegov zamjenik Goran Palčevski, direktor Rijeka sporta Igor Butorac, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i Renato Kosović iz Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Obnova teniskog igrališta koje se nalazi u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Mlaka započela je u lipnju 2021. godine, a uključila je pripremne radove na sanaciji podloge, radove na čišćenju terena od korova, obnavljanje postojeće podloge, iskope i betoniranje stupova za teniske mreže, dobavu i ugradnju umjetne trave i kvarcnog pijeska, popravak zaštitne ograde te ličenje zidova i ograde.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Vrijednost obnove i uređenja terena iznosi 350.000,00 kuna.

Kako je istaknuo gradonačelnik Filipović, obnova ovog terena doprinosi razvoju sporta i rekreacije u Rijeci.

Nakon velikog investicijskog ciklusa u kulturu, sada je u planu veći investicijski ciklus u sport. Nadam se da će obnova ovog terena dodatno potaknuti Riječane na aktivno bavljenje sportom. Iako u gradu djeluju dva teniska kluba, interes za korištenje upravo teniskih terena je velik, stoga vjerujem da će i ovaj teren biti dobro iskorišten od strane rekreativaca“, rekao je gradonačelnik i dodao kako će se i u budućnosti nastaviti ulaganje u sportsku infrastrukturu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Predstavljanje obnovljenog teniskog terena u Sportsko-rekreacijskom centru Mlaka

Zainteresirani građani moći će teniski teren koristiti tijekom ljetnog perioda, radnim danima od 16.00 do 22.00 sata. Cijena jednog sata korištenja terena je 40,00, odnosno 50,00 kuna ako se koristi rasvjeta.

Termine korištenja teniskog igrališta građani mogu rezervirati putem online aplikacije: https://rezervacije.rijekasport.hr/

„Izuzetno sam zadovoljan što smo sugrađanima osigurali još jedan teniski teren u centru grada“, rekao je direktor Rijeka sporta Igor Butorac i dodao kako je to već drugo ulaganje u teniske terene. „U sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Zamet, dualnom prenamjenom boćališta osigurali smo natkriveni teniski teren za sportaše i rekreativce“, istaknuo je Butorac.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sportsko-rekreacijski centar Mlaka izgrađen je 1971. godine a danas objektom upravlja TD Rijeka sport d.o.o.

Glavni dio objekta, čija bruto tlocrtna površina građevine iznosi 1.750 m², čine kuglana, mala dvorana i tenis igralište, a pomoćni prostori su svlačionice, uredske prostorije i kotlovnica. Gledalište SRC Mlaka ima 150 sjedećih mjesta.

U SRC Mlaka osim tenisa, moguće je trenirati i karate, wushu te kuglanje. Upravo je kuglana SRC Mlaka domaći teren najtrofejnijim riječkim ženskim ekipama Kuglačkih klubova Rijeka i Mlaka.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

SRC Mlaka ima približno 15.000 ulaza korisnika godišnje.

2019. godine u sportskim objektima kojima upravlja TD Rijeka sport zabilježena su 807.282 ulaza sportaša i rekreativaca. Tijekom prošle, 2020. godine, unatoč brojnim ograničenjima korištenja sportskih objekata zbog pandemije COVID-19, u sportskim objektima DT Rijeka sporta zabilježen je 511.901 ulaz sportaša i rekreativaca.

Prema podacima TD Rijeka sporta, rekreativci u Rijeci najviše koriste Otvoreno igralište Kampus na Trsatu i Bazene Kantrida.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sportska infrastruktura u Rijeci

Grad Rijeka brine o oko 40 objekata sporta i tehničke kulture osiguravajući time sve potrebne uvjeta za provedbu programa sporta.

S 18 najvažnijih Grada Rijeke, a riječ je o sportskim objektima: Atletska dvorana Kantrida, Bazeni Kantrida, Boćarski centar Podvežica i najvećih sportskih objekata upravlja trgovačko društvo Rijeka sport d.o.o. koje je u 100% vlasništvu, Centar Zamet, Dvorana Dinko Lukarić, Dvorana mladosti, Dvorana za borilačke sportove Sušak, Košarkaška dvorana Brajda, Šahovski dom Brajda, Stadion Kantrida, Igralište za odbojku na pijesku Kantrida, Nogometno igralište Krimeja, Nogometno igralište Robert Komen, Otvoreno igralište Kampus, Sportsko rekreacijski centar Belveder, Sportsko rekreacijski centar Mlaka, Sportsko rekreacijski centar 3. maj i Sportsko-rekreacijski centar Zamet.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Sredstva za upravljanje i održavanje objekata djelomično osigurava TD Rijeka sport kroz vlastitu djelatnost, a preostala potrebna sredstva osiguravaju se Proračunom Grada Rijeke. Od 2000. do 2020. godine Grad Rijeka je u izgradnju sportskih objekata uložio više od 370 milijuna kuna, odnosno, čak 13 puta više nego u razdoblju od 1997. do 2000. godine.

Rijeka- Europski grad sporta

Rijeka u 2022. godini nosi titulu Europski grad sporta koju dodjeljuje organizacija ACES Europe. Titulu godišnje dobije više gradova koji broje od 25.000 do 500.000 stanovnika, a temeljem trenutnih sportskih programa, infrastrukture i kapaciteta kojima gradovi raspolažu. Titula je potvrda dosadašnje sportske orijentacije grada i prilika gradu nositelju titule da u godini proglašenja dodatno razvija svoju sportsku orijentaciju, a jedan od glavnih ciljeva je dodatno povećati dostupnost sporta građanima.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari