POKRENULI PETICIJU

Greenpeace u Rijeci prikuplja potpise; “Plinskom biznisu profit, Jadranu otpad!”

Pixsell

Greenpeace – Plinska platforma Ivana D nakon 316 dana još uvijek na dnu

Stop fosilnim gorivima, poručili su aktivisti legendarnog Greenpeaceovog broda Arctic Sunrise, koji je u sklopu europske kampanje za zabranu fosilnog plina stigao u Rijeku.

Pixsell

“Prvo smo imali situaciju da je plinska platforma Ivana D nestala, da nadležni nisu znali danima gdje se ona nalazi i što se točno s njom dogodilo, a danas, gotovo godinu dana kasnije, ona još uvijek leži na dnu Jadranskog mora. Čini se kako bi tamo možda mogla i ostati tako zaboravljena”, poručila je programska voditeljica Greenpeacea Petra Andrić, piše Kanal RI.

Pixsell

Prije dolaska u Rijeku, s Arctic Sunrisea je na mjestu havarije Ivane D istaknuta znakovita poruka “Plinskom biznisu profit, Jadranu otpad”.

Zajedno s 20-ak sličnih organizacija, Greeenpeace je pokrenuo Europsku građansku inicijativu, kojom će od Europske unije tražiti donošenje novog zakona o fosilnim gorivima.

Cilj je tijekom godinu dana prikupiti milijun potpisa, a zainteresirani Riječani svoju će potporu inicijativi tijekom vikenda moći iskazati na Greenpeacovom štandu na Gatu Karoline Riječke.

Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari