KAKVA GESTA

Humanitarac s Viškova sve donacije s turnira ”Darko Brkić” podijelio najsiromašnijim Riječanima!

Foto: Facebook/Kristian Kiki Hosi

”Itekako smo svjesni socijalne situacije u našoj zemlji stoga smo svu skupljenu hranu podijelili samohranim roditeljima, djeci, umirovljenicima, braniteljima”, kazao je Kristijan Hosi, volonter i dobročinitelj kojeg svi već dobro poznaju na području Viškova, ali i šire.

Naime, proteklog vikenda se na Viškovu održao humanitarni nogometni turnir ”Darko Brkić” koji je okupio 16 ekipa. Cjelokupni prihod s turnira otišao je u humanitarne svrhe, prvenstveno za nabavku hrane onim najpotrebitijim.

Ove je subote spomenuti Kristian Hosi sa svojom ekipom volontera sve skupljene pakete i podijelio!

– Na žalost imamo jako puno ljudi, obitelji koje žive daleko ispod socijalnog minimuma. Socijalna slika naše Rijeke nije ni malo jednostavna tako da smo hranu koja osigurava preživljavanje na neko vrijeme podijelili samohranim roditeljima, djeci, umirovljenicima, teško oboljelim braniteljima. Nemoguće je ma i nabrojati s čime se sve susrećete kad vam je želja da nitko ne bude barem gladan. Zahvaljujući dobrim ljudima, organizatorima turnira “Darko Brkić”, prije svega dakle Armadi čiji je Darko bio član, pomoć je stigla na 37 adresa, u domove čiji stanari sada neko vrijeme barem gladni neće biti, istaknuo je Hosi.

– Shvatimo kao društvo: vremena su teška. Ide zima, pojavit će se problemi s grijanjem, jako je mnogo među nama onih koji se mogu pomoći jer nemaju ma ni najosnovnijih sredstava za život. Pokrenimo se, postanimo bolji ljudi, volontirajmo i pomažimo, ne dopustimo da se oko nas ljudi smrzavaju, da umiru bolesni i gladni, potresna je poruka Kristiana Hosija.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari