HUMANITARNI GASTRO COOKING SHOW Kulinarski majstori na Korzu pripremali delicije od smokava i liganja

Foto: Riječanin

Frigane i punjenje lignje, mediteranski njoki sa šugom od liganja, pite i sirupi od smokava… samo su dio mirisnih porcija koje su se mogle kupiti po simboličnoj cijeni od 10 kuna

Kulinarski majstori iz sedam riječkih konoba i restorana kuhali su danas na riječkom Korzu domaće delicije od smokava i liganja u sklopu još jednog humanitarnog Gastro Cooking Showa kojim su se prikupljala sredstva za Socijalnu samoposlugu. Bio je to ujedno i uvod u novi dvotjedni ciklus Ri gastro dana – Tjedan smokava i Tjedan liganja, prenose mrežne stranice Grada Rijeke.

gastro1

Frigane i punjenje lignje, mediteranski njoki sa šugom od liganja, pite i sirupi od smokava… samo su dio mirisnih porcija koje su se mogle kupiti po simboličnoj cijeni od 10 kuna.

Bonovi za kupnju slatkih i slanih specijaliteta riječkih chefova prodavali su se na štandu Socijalne samoposluge kojoj će biti doniran sav prikupljeni novac.

Gastro Cooking Show, koji se održava u sklopu Ri gastro dana, prigoda je kada kuhari izlaze iz svojih kuhinja i svoje umijeće prezentiraju svima koji se u tom trenutku nađu u velikoj kuhaoni na otvorenom – na Korzu ili ispred HNK Ivana pl. Zajca.

gastro3

Specijaliteti koji su se danas kuhali na Korzu samo su mali dio svega onoga što se nudi u riječkim ugostiteljskim objektima, partnerima ove manifestacije.

Humanitarnoj akciji za Socijalnu samoposlugu pridružio se gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, koji je riječkim kuharima pomogao u spravljanju jela od smokava i liganja.

Foto: Grad Rijeka
Foto: Grad Rijeka

Ri gastro dani odvijaju se u četiri termina tijekom godine sa oko desetak različitih gastro događaja. Cilj ovih gastro manifestacija u riječkim ugostiteljskim objektima je očuvanje tradicije mediteranske prehrane kao i njena promocija.

Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice: Bistro A modo mio, Restoran Aerosteak, Bistro Conca d’Oro, Bistro La Rose, À la carte Restaurant Kamov, Konoba Blato, Konoba Feral, Konoba Nebuloza, Konoba Na kantunu, Restaurant Molo longo, Bistro pizzeria Maslina na zelenom trgu, Restoran hotela Continental, Bar Bar, Belgian Beer Café – Brasserie As, Restoran konoba Municipium, Restoran Botel Marina, Restoran Morčić, Konoba Tarsa, Bistro Placa 51, Bistro Mornar, Restoran Porto Grillo, Konoba Borik, Bistro slastičarna Cukerin, Ebba’s Cuisine, Gelateria Corso, Restoran Ronjgi, Bistro Kostrenka, Ristorante Spagho i Cacao Coffe & Sweets Bar.

IMG_3359

Prikupljena sredstva će biti donirana Socijalnoj samoposluzi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari