POMAŽU IZ CIJELE HRVATSKE

FOTO I riječki vatrogasci pomažu Zagrebu u saniranju posljedica potresa!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Uz intervencije, vatrogasci su i dalje u svim županijama angažirani na suzbijanju koronavirusa, kroz sudjelovanje u patrolama, ispomoć policiji na kontrolnim punktovima te dezinfekciju javnih površina

Iza hrvatskih vatrogasaca jedan je od najintenzivnijih tjedana od osamostaljenja RH.

Naime, samo na području Grada Zagreba odrađeno je gotovo 2000 hitnih intervencija vezanih uz sanaciju posljedica jakog potresa koji je pogodio šire područje Zagreba i susjedne županije. One uključuju uklanjanje oštećenih dijelova objekata, podupiranje zidova te uklanjanje urušenog materijala s prometnica.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

“Nakon potresa u pomoć zagrebačkim vatrogascima stigla su vozila iz Karlovca, Bjelovara, Varaždina, Virovitice, Slunja i Siska. Zbog velikog broja intervencija na sanaciji, izdana je zapovijed za angažiranje autoljestvi iz cijele RH”, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Jučer, 31. ožujka, prije podne u pomoć Zagrebu krenulo je i riječko vatrogasno vozilo u cilju uklanjanja nestabilnih dijelova sa stambenih zgrada.

Plan je da se riječki vatrogasci mijenjaju svakih dva do tri dana, a ukoliko sve prođe po planu u Zagrebu će boraviti tjedan dana.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari