DIRLJIVA GESTA

Riječka europarlamentarka uplatila 25.000 kuna za obnovu kuće obitelji koja živi u teškim uvjetima

FOTO: Facebook

Priča o djevojčica koja skrbi o bolesnom ocu i živi u teškim uvjetima dirnula je riječke humanitarce na čelu s Jasnom Vrhovac

Vrhovac je građane obavijestila što će sve biti potrebno da bi djevojčica i njezin otac napokon živjeli u normalnim uvjetima.

„Za djevojčicu koja brine o bolesnom ocu donirali ste sveukupno 12.119,53 kune. U dogovoru s njenom razrednicom koja me ujedno i zamolila da im pomognemo danas joj je predano 4000 kuna, a ostatak smo imale namjeru podijeliti na nekoliko mjeseci. Kad bismo joj nosili paket hrane, donijeli bi joj i određenu svotu novaca. No, ti su nam planovi pali u vodu onog trenutka kada joj je njena razrednica odnijela donacije i poslikala kuću u kojoj žive. Tada smo odlučili pomoći, ne samo u hrani već i u uređenju kuće.

Ove slike vam ja nikada ne bih uspjela dočarati riječima. Ovdje živi djevojčica kojoj put do škole traje dva sata. Put do kuće isto toliko. Tada je čekaju kućanski poslovi, poslovi oko kuće i briga o domaćim životinjama koje uzgajaju. Uz sve to, brine i o svom bolesnom ocu. Neopravdanih izostanaka nema. Loših ocjena nema. Uzornog je vladanja, uvijek uredna i čista, a na praksi za nju imaju samo riječi hvale.

Ovo definitivno nije mjesto na kojem bi itko od nas poželio obitavati. Ovo nije život dostojan čovjeka, a kamoli jednog djeteta koje svoje slobodno vrijeme provodi čisteći i hraneći životinje. Znam da ovo što ću vam sada napisati nije relevantno za ovaj post, no meni se ruke tresu od muke, u grlu mi je knedla, teško mi je i disati. Zar je moguće da u okolici Rijeke netko živi ovako? Zar je moguće?“, napisala je Jasna na svojem Facebook profilu te obavijestila da će obitelji biti potreban građevinski materijal, namještaj i sve kućne potrepštine.

Nakon toga je uslijedila donacija kakvoj se Jasna nije nadala. Naime, riječka europarlamentarka Romana Jerković uplatila je donaciju od 25.000 kuna za obnovu kuće.

„Draga Romana, ne upućujemo Vam ove riječi hvale samo iz pristojnosti. Upućujemo Vam ih jer ste nas ganuli do suza, jer ste jednoj obitelji dali nadu u bolje sutra, kako Vi, tako i svi ostali koji su se priključili našoj akciji. Zahvalni smo Vam od sveg srca“, objavila je Vrhovac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari