Ilegalni migranti prošetali Dražicama: Evo kako funkcionira migrantska “hrvatska veza”

Foto: Čitatelj

“Četvorica muškaraca iza kojih je očigledno dugo pješačenje danas poslijepodne “motala” su se po Dražicama”, javljaju mještani koji tvrde – to su ilegalni migranti na svome putu prema Sloveniji i granicama EU

“Vjerovatno su tražili trgovinu”, pretpostavljaju mještani koji su nam dojavili o ovome susretu s nepoznatim muškarcima.

Jedna fotografija snimljena je tik do vatrogasnog doma a preostale na raskrižju kod “stare Kovačije.”

Bolji poznavatelji situacije na terenu, ljudi koji žive na području gdje su posljednjih dana viđeni ilegalni migranti u velikom broju, pojašnjavaju nam kako su već prepoznali “modus operandi” ilegalaca i njihovih vodiča.

“Neki dan su prošli kroz Kukuljane, njih velik broj (OVDJE, op. Riječanin) a dvojica su se izdvojila i sjela na autobusnu stanicu. Tamo su potom zapalili vatru, smišljeno. Naime, po njih je došla policija i pokupila ih, a to im je vjerojatno i bio cilj! Policija ih privede, zdravstveni djelatnici pregledaju, oni potom dobiju besplatan prijevoz do Bosne i Hercegovine. U BiH preuzmu novu grupu ilegalaca i dovedu ih ponovno blizu slovenske granice gdje ih drugi vodič preuzima . Tako “operiraju”, a EU još nema pravo odgovor na sve ovo što se događa”, tvrdi naš sugovornik dobro upoznat sa situacijom na migrantskoj ruti od Bosne i Hercegovine preko Like, Gorskog kotara i riječkoga zaleđa do granice sa Slovenijom.

Mještane se, sasvim razumljivo, osjećaju nesigurno jer se čini kako ova migracija prolazi bez ikakve kontrole i s vrlo neizvjesnim posljedicama… (OVDJE)

Povezani VIDEO: