PROVOKACIJA NA TESTIRANJU

INCIDENT NA TESTIRANJU U RIJECI! Muškarac bez maske snimao ljude mobitelom, smetao epidemiologe i vikao: “Ovo je slobodna država!”

Foto: Mateo Levak/Riportal

Kao da u ovoj našoj zajedničkoj muci s koronavirusom, testiranjima, redovima, čekanjem, mjerama, strahom od bolesti…svima nije dosta nevolja, građane je danas na testiranju u Rijeci uznemiravao i nametljivi muškarac s mobitelom – bez zaštitne maske na licu

Muškarac je danas prijepodne došao na mjesto za testiranje, na plato kod Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Krešimirovoj ulici, očito bez namjere da se testira na koronavirus – upravo suprotno, s namjerom da provocira one koji se testiraju i smeta epidemilozima koji provode testiranje.

Foto: Mateo Levak/Riportal

U povećem redu za testiranje, isticao se po tome što nije nosio zaštitnu masku za lice. Počeo je u jednom trenutku snimati mobitelom ljude koji su čekali u redu, sprijeda, a potom je, “preskačući” red, stigao do epidemiologa koji su vodili evidenciju testiranih te uzimali uzorke.

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Gdje vam je uputnica? Zašto nemate maskicu? Jeste li vi prozvani?”, upitali su ga epidemiolozi, a on je odgovorio: “Ne treba mi uputnica, došao sam vas pitati nešto. Tko proizvodi testove?”.

Uslijedila je rasprava koja je otprilike tekla ovako.

Epidemiolozi: “Ne nosite maskicu, maknite se, idite pitati na šalteru tko proizvodi testove.”

Foto: Mateo Levak/Riportal

Muškarac se vraća za nekoliko minuta, kroz red i ljude, gura se i snima. Zaustavlja ga epidemiologinja riječima; “Imate li dozvolu za snimanje?”.

Muškarac: “Meni ne treba dozvola, ovo je slobodna država. Republika Hrvatska. Pogledajte si malo Ustav”.

Epidemiolog: “Bez dozvole, ovdje vam nije mjesto!”.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Muškarac ponovno kroz red i ljude, uporno bez zaštitne maske, ponovo do epidemiologa s kojim je pokušao voditi raspravu: “Išao sam, na šalteru nitko ništa ne zna. Nitko ne zna tko proizvodi ove testove”

Epidemiolog: “Nemate masku, gurate se ovdje, možda je netko zaražen, udaljite se”.

Muškarac: “Meni to ništa ne znači, ionako je sve ovo jedna laž” i odlazi s mjesta testiranja. Uz uzdah olakšanja svih prisutnih, među kojima je bilo i djece kojoj svakako nije trebalo prirediti ovakvu provokaciju uz povišene tonove i drsko ponašanje uz kršenje svih epidemioloških pravila, uputa, i odredbi.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Možda je i ovaj današnji incident povod da se razmisli i o uvođenju zaštitara ili čvršćih regula na mjestu na kojem se okuplja ovako velik broj ljudi, i koje je očito moguće mjesto incidenta u režiji onih koji i dalje vjeruju i propagiraju teorije o pandemiji kao “velikoj obmani” na globalnoj razini. I pritom nitko ne može biti siguran u to što su u stanju napraviti.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari