FOTO-ISTRAŽIVANJE GRADA: Upišite se na besplatnu fotoradionicu za mlade „Industrijska arheologija“ u CTK Rijeka

CTK Rijeka i Hrvatski fotosavez pozivaju mlade od 13 do 18 godina da se prijave na fotoradionicu „Industrijska arheologija“ koja će se održati u prostoru Centra tehničke kulture Rijeka (Školjić 6) od 17. do 19. ožujka 2017.

Na fotoradionici, koju vode Zlata Medak i Predrag Bosnar iz Hrvatskog fotosaveza, polaznici će istraživati grad digitalnim fotoaparatima i camerom obscurom te razvijati fotografije u fotolaboratoriju. Fotografije nastale na fotoradionici bit će predstavljene posebnom izložbom.
Za sudjelovanje u besplatnoj radionici potrebno se prijaviti do srijede, 15. ožujka 2017. putem web obrasca te je poželjno ponijeti digitalni fotoaparat.

Uz Fotoradionicu za djecu i mlade „Industrijska arheologija“, CTK Rijeka i Hrvatski fotosavez pozivaju i na otvorenje izložbe fotografija mladih autora „Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2016.“ u petak, 17.3. u 19 sati u CTK Rijeka (Školjić 6). Izložba će biti otvorena do nedjelje, 19.3.2017.

Projekt „Međunarodni fotografski doživljaj baštine“ započeo je 1996. godine na inicijativu Ministarstva kulture Katalonije s ciljem usmjeravanja mladih na fotografiranje i razumijevanje baštine. Izložba uključuje radove mladih autora (do 21. godine) iz svake države sudionice.

Hrvatski predstavnik, Hrvatski fotosavez, uključen je od 1998. godine od kada je sudjelovalo gotovo 4000 mladih autora s preko 25000 fotografija nastalih samostalno ili u fotoradionicama Hrvatskog fotosaveza za mlade. Od prošle godine projekt uključuje natječaj i izložbu fotografija mladih autora u svakoj zemlji članici.

Izbor radova za izložbu potpisuje Zlata Medak, voditeljica programa Hrvatskog fotosaveza za mlade. U izložbu su uvrštene fotografije 72 autora iz 30 zemalja/pokrajina svijeta: Armenija, Austrija, Azerbajdžan, Belgija, Belgija – Bruxelles, Bjelorusija, Češka Republika, Hrvatska, Kambodža, Kanada – Quebec, Kuba, Makedonija, Malta, Nizozemska, Njemačka, Oman, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Španjolska – Aragon, Španjolska – Kastilja-La Mancha, Španjolska – Katalonija, Švicarska, Tunis, Ujedinjeno Kraljevstvo – Škotska, Ukrajina, Urugvaj.

Hrvatsku predstavljaju mladi autori: Dora Pokrivka iz Rovinja /Udruga invalida Rovinj/, Fran Glad iz Palovca /OŠ T. Goričanca, Mala Subotica/, Lorena Novak iz Staroga Grada /OŠ Petra Hektorovića, Stari Grad/, Mandalena Mihaić iz Pučišća /OŠ Pučišća/, Marko Samodol iz Šibenika /Tehnička škola Šibenik/, Matko Meštrović iz Bjelovara /Fotoklub Bjelovar/, Milan Paušić iz Varaždina /Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar, Varaždin/, Nikolina Hrženjak iz Varaždina /Centar za odgoj i obrazovanje T. Špoljar, Varaždin/.

Uz izložbu je tiskan katalog s reprodukcijama radova na izložbi.

Program se realizira u sklopu projekta RI connect koji zajednički provode CTK Rijeka, Grad Rijeka, Kreativni kolektiv Kombinat i SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava uz financijsku podršku Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalne politike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari