Ivona Milinović sazvala konferenciju za medije. Tvrdi da nije izbačena iz HDZ-a. Najavila kandidaturu za predsjednicu riječkog HDZ-a!

Foto: Riportal.hr/M.Levak

Milinović je predstavila svoj tim za izbore i najavila kako će “vratiti stranku članstvu”.

“Neće više moguće donositi važne odluke uski krug ljudi.”, istakla je gradska vijećnica Ivona Milinović na današnjoj konferenciji za medije održanoj na botelu Marina.

Ivona Milinović, gradska vijećnica iz redova HDZ-a, koja je nakon niza gafova koji su snažno odjeklnuli u javnosti (“Srbi i vrbe”) pala u nemilost čak i vlastite stranke, najavila je kandidaturu za predsjednicu riječkog HDZ-a te predstavila najuže suradnike i kandidate za potpredsjednike.

Kao potpredsjednike u svome timu predstavila je Duška Mustača, člana HDZ-a od 1990. godine te potpredsjednika stranke u mandatu Kolinde Grabar Kitarović. Predstavila je i Deana Caputa, aktivnog člana HDZ-a, profesora informatike. Kao treći potpredsjednik u timu predstavljen je Dobrica Rončević, gradski vijećnik, liječnik i hrvatski branitelj koji nije mogao prisustvovati konferenciji za medije zbog zauzetosti oko krize s koronavirusom. Također je predstavila Christiana Grunhuta kao voditelja njihovog stožera.

Milinović je u prvom dijelu svoga izlaganja istakla kako nije izbačena iz HDZ-a. „Želim istaknuti kako nisam izbačena iz HDZ-a. Visoki časni sud nije potvrdio presudu lokalnog suda, a obzirom da rok od 90 dana istječe krajem ožujka, a tijekom unutarstranačkih izbora prema našem Statutu nije moguće procesuirati postupke, ta priča je završena i po prijavi uskoro bivšeg Gradskog odbora HDZ-a Rijeke više neće biti moguće postupati.”, ustvrdila je Milinović dodavši kako “njezin slučaj nije izoliran slučaj”.

“To je nažalost modus operandi riječkog HDZ-a unazad više od 7-8 godina. Postalo je pravilo prijavljivati članove sudu časti zbog pokušaja da im se onemogući participacija na unutarstranačkim izborima. Zahvaljujem svim članovima HDZ-a koji su mi tijekom tog kafkijanskog procesa pružali potporu i inzistirali da uložim žalbu Visokom časnom sudu HDZ-a. Ovu borbu sam vodila zbog naših članova, od kojih većina nema nikakve koristi od HDZ-a, zbog te tihe većine koja je vođena idealima. Zbog tihe većine koju se naziva pred izbore, a onda ih se do sljedećih izbora ignorira. Vodila sam tu borbu zbog svih naših utemeljitelja i hrvatskih branitelja, jer HDZ i Hrvatsku nisu stvarale ulizice i poltroni, već hrabri i neposlušni ljudi.“, kazala je Milinović.

Foto: Riportal.hr/M.Levak

Istaknula kako se 5. travnja po prvi puta održavaju izbori za predsjednike i potpredsjednike lokalnih organizacija po principu „jedan član jedan glas“, a situaciju u riječkom HDZU ocijenila je – kritičnom.

„Ne održavaju se sastanci Gradskog odbora, ne poštuje se Statut, ne radi se sa temeljnim organizacijama a komunikacija se članstvom je nepostojeća. Trenutno vodstvo je potpuno odnarođeno od članstva. Odluke donosi uski krug ljudi, odabran ne od strane članova već od pojedinaca iz Predsjedništva koje su izabrali zbog poslušnosti i lojalnosti. Dio članova Predsjedništva potpuno je privatiziralo riječki HDZ, kao da je to njihova privatna kuća. Ti i takvi su si dozvolili čak i prijetiti našim članovima prilikom izbora za temeljne organizacije i pokušati nametnuti svoje ljude u temeljnim organizacijama. To su čak činili i pripadnicima Mladeži HDZ-a što je nedopustivo. Međutim, nada postoji, jer su se mnogi mladi ljudi usprotivili takvim pokušajima i pokazali da nisu poltroni i ulizice, i da vjeruju u demokraciju…”, ustvrdila je Milinović.

“Taj način komunikacije s našim članovima neće više biti moguć. Mi to nećemo dozvoliti Kao buduće vodstvo riječkog HDZ-a mi ćemo slušati i odgovarati našim članovima, a ne obrnuto. Mi njima moramo polagati račune ako nam ukažu povjerenje na ovim unutarstranačkim izborima. HDZ pripada članovima, a ne trenutnom ili budućem vodstvu. Oko sebe želim pametnije i sposobnije od sebe, i zato sam i odlučila ići sa ovim timom na izbore. Oni su i obrazovaniji i iskusniji od mene. Oni su neustrašivi, i znam da se neće ustručavati upozoriti me ako griješim. Ne želim ulizice u svom timu već želim ljude koji će me korigirati ako smatraju da nisam u pravu.”, zaključila je Ivona Milinović.

Milinović je najavila kako će njezin tim predati potpise podrške idući tjedan, a tada će svoj program predstaviti članovima.

Program će se bazirati na “demokratizaciji stranke, uključivanju svih članova u procese odlučivanja, na uključivanje što većeg broja žena i mladih u tijela stranke”, rečeno je.

Za kraj, Milinović je pozvala članove HDZ-a koji imaju volju i želju, da istaknu kandidature za najviše funkcije, “budući da sada nije poznat niti jedan protukandidat za predsjednika niti potpredsjednike riječkog HDZ-a”.

Poručila je kako očekuje korektnu kampanju, budući su svi stranački kolege, te sučeljavanje ideja a ne ljudi, bez niskih udaraca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari