NEVERA S KVARNERA

Iznenadna nevera potjerala kupače s riječkih plaža; Olujni vjetar rušio granje na prometnice

Foto: Riportal

Oko 15.30 sati Rijeku i okolicu zahvatilo je snažno kišno nevrijeme

U kratkom roku na grad se spustio pljusak kiše, palo je izuzetno puno kiše u kratko vrijeme a temperatura zraka u kratko vrijeme spustila se i za desetak stupnjeva Celzijusa!

Kupači s riječkih plaža bezglavo su požurili pronaći zaklon od kiše, a mnogi su krenuli vozilima u isto vrijeme svojim domovima. Tako su se na motociklima i skuterima mogli vidjeti “bjegunci” s plaža odjeveni samo u kupaće gaćice i japanke, mnogi na motorima i bez zaštitne kacige. U ulicama koje vode na plaže i s plaža neko vrijeme vladala je prilična prometna gužva.

Foto: Riportal

Također, na širem riječkom području bilo je posla i za vatrogasce jer je olujni vjetar na nekim lokacijama rušio grane stabala na prometnice. Zato je bila potrebna hitna intervencija kako bi se prometnice raščistile i osposobile za promet vozila.

Mnogi su se ponadali da je ovo bio samo kratki ljetni pljusak, no čini se da i nije baš tako. Nad Rijekom i okolicom zadržali su se kišonosni oblaci, a sunce se ponovno pojavilo tek kasnije popodne. Temperatura zraka također nakon ovog pljuska kiše nije rasla brzinom kakvoj smo se nadali.

VIDEO DANA:

DHMZ za sutra najavljuje pretežno sunčano vrijeme. Ujutro ponegdje na kopnu može biti kratkotrajne magle. Vjetar većinom slab, na istoku ponegdje umjeren sjeverozapadni, a na Jadranu će ujutro puhati umjerena bura, poslijepodne jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 17, duž obale i na otocima između 19 i 24 °C. Najviša dnevna uglavnom od 27 do 32 °C, u gorju od 23 do 26.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari