JOGA I ZDRAVLJE: U Rijeci tribina i radionice o koristima od joge u svakodnevnom životu

Tribina ‘Joga i zdravlje’ održat će se u petak 16. veljače 2018. s početkom u 17 i 30 sati u Gradskoj vijećnici, u organizaciji Udruge ‘Joga u svakodnevnom životu’ i Veleposlanstva Republike Indije u RH

Na tribini će sudjelovati predstavnici Odijela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke i projekta ‘Rijeka zdravi grad’, predstavnici KBC-a Rijeka, predstavnici Doma zdravlja PGŽ-a te Sveučilišta u Rijeci.

Stručna tribina i radionice  organizirane su od strane Udruge ‘Joga u svakodnevnom životu’, a  pod pokroviteljstvom Indijskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Udruga “Joga u svakodnevnom životu” u Hrvatskoj od svog osnutka 1984. godine radi na promicanju zdravlja, zdravog i ekološkog stila života i osvještavanju potrebe za humanitarnošću, mirotvorstvom, nenasiljem i življenju kroz mudrost i filozofiju joge.

Mnoge su generacije u tih više od tri desetljeća prošle kroz redovne programe Joge u svakodnevnom životu svjedočeći o dobrobitima vježbanja joge. Neki od njih su započeli sa vježbanjem u mladim danima ili kao polaznici programa za djecu i danas nastavljaju sa redovnim vježbanjem.

Upravo cjelovit program Joge u svakodnevnom životu koji uključuje asane (fizičke vježbe), vježbe opuštanja, vježbe potpunog joga disanja, pranajamu i meditaciju, za koju danas u najvišim znanstvenim krugovima potvrđuju da je metoda bez premca za kvalitetno življenje, zdravlje tijela i uma, pamćenje i sveobuhvatnu vitalnost. Brojne su studije u svijetu učinjene o jogi i meditaciji i sve je jasnije da je ta vještina neusporedivo najuspješnija kada se govori o ljudskom zdravlju kroz sva četiri aspekta, fizičkom, psihičkom, društvenom i duhovnom.

 

 

Osim redovnih programa, Joga u svakodnevnom životi posebnu potporu pruža određenim dobnim skupinama, pa su specijalni programi organizirani za djecu, studente i za starije osobe. O djelovanju i konkretnim rezultatima tih programa od početka se provode i stručna ispitivanja koja će potvrditi ono o čemu vježbači govore kad preporučaju jogu svojoj okolini.

Stručne prezentacije koje će biti izložene na tribini :

-Maja Stošić, dr.med. i instruktorica Sustava Joga u svakodnevnom životu – “Pregled znanstvenih istraživanja i medicinskih članaka o utjecaju sustava Joga u svakodnevnom životu na zdravlje čovjeka (kardiovaskularni, živčani, dišni, lokomotorni sustav)”

-Alen Minić, magistar socijalnog rada i instruktor Sustava Joga u svakodnevnom životu: „Joga kao oblik psihosocijalne podrške“

-dr. sc. Ksenija Švenda-Radeljak, instruktorica Sustava Joga u svakodnevnom životu – „Dobrobiti vježbanja joge za osjetljive socijalne skupine : percepcija vježbača“

-doc. dr.sc. Daniela Cvitković, profesor psihologije na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu i instruktorica Sustava Joga u svakodnevnom životu – “Dobrobiti joge kod djece i odraslih s ADHD poremećajem”

Da ne bi sve završilo samo na teoriji,  u subotu 17. veljače bit će održane dvije praktične radionice za sve zainteresirane (od 10,00- 12,00 i od 16,00- 18,30 sati) u Dvorani kulture ‘Joga u svakodnevnom životu’, Spinčićeva 2, Rijeka .

Ulaz na sve programe je besplatan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari