KAKVI SU TO LJUDI?! Nesretnom prosjaku mladići na Korzu ukrali cjelokupni iznos prikupljene milostinje

Foto: Čitatelj

Cijeli događaj vidjeli su namjernici koji su oko 23 sata još uvijek šetali riječkim Korzom, no nitko nije stigao – ili našao za shodno – nekom reakcijom spriječiti mladiće

Prosjak pomalo izgubljenog pogleda nepomično je oko 23 sata sjedio na granitnim pločama Korza – vjerojatno već prilično ukočen od dugotrajnog sjedenja u istom položaju – kada mu je prišla grupica mladića obijesno se cerekajući.

U jednom trenutku jedan od njih brzo je posegnuo za kutijom u kojoj je bio novac od prikupljene milostinje i s ostalima se dao u trk, glasno se smijući i naslađujući jer su krađom od nemoćnog, možda i invalidnog čovjeka došli do novca za možda jednu turu pića na nekoj od terasa obližnjih kafića, ispričala nam je čitateljica portala Riječanin.

Cijeli događaj vidjeli su namjernici koji su oko 23 sata još uvijek šetali Korzom, no nitko nije stigao – ili našao za shodno – nekom reakcijom spriječiti mladiće koji su se brzo udaljili.

Glupost, obijest, podmuklost ili nešto treće… teško je ući u glavu onih koji su poduzeli ovako sramotan čin na štetu očigledno nemoćnog čovjeka, poručuje čitateljica.

Možda obijesnim počiniteljima nekoliko desetaka kuna – pretpostavljamo da se radilo o nekom sličnom iznosu – ne predstavlja neki značajniji novac, no očigledno nisu svjesni toga da tom nesretnom čovjeku tih nekoliko desetaka kuna predstavljaju razliku između praznog i punog želuca a možda i razliku između – života i smrti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari