KAMO S DRVCIMA? Iz KD Čistoća objavili su upute da se božićna drvca odlažu upravo ovako!

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ove godine KD Čistoća nije izašla sa službenim priopćenjem o prikupljanju božićnih drvca no Riječani su se poslužili prošlogodišnjom “taktikom”

Po završetku blagdanske božićno-novogodišnje sezone ponovno stari problem: gdje sa božićnim drvcima koja nam više ne trebaju?

Iako ove godine KD Čistoća nije izašla sa službenim priopćenjem o prikupljanju božićnih drvca, Riječani su se poslužili prošlogodišnjom “taktikom”. Tada je KD Čistoća javila sljedeće:

“Građani drvca mogu odložiti pored spremnika za preostali otpad koje uobičajeno koriste ili ih samostalno donijeti u reciklažna dvorišta Mihačeva draga odnosno Pehlin.”

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

KD Čistoća organizirano je prošle godine prikupljala drvca od 8. do 18. siječnja po mjesnim odborima Grada Rijeke i gradovima Kraljevici, Kastvu, Bakru te općinama Kostrena, Viškovo, Čavle, Jelenje i Klana; no ove godine nisu izdali službeno priopćenje u tom smislu.

Građani koji to žele mogu drvca samostalno donijeti u reciklažna dvorišta Mihačeva draga (radno vrijeme od ponedjeljka do subote od 8. do 20 sati), odnosno Pehlin (od ponedjeljka do petka od 10 do 17 sati, odnosno subotom od 8 do 13 sati).

Iz KD Čistoća su tada zamolili građane da drvca ne odbacuju u okoliš, ne odlažu u posude za preostali otpad niti one za odvojene vrste otpada, kao niti na mjesta koja nisu predviđena za tu namjenu.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari