Inspirirajte se američkim božićnim ukrasima izravno s božićne izložbe

I ove smo godine posjetili tradicionalnu božićnu izložbu na kojoj se prožimaju različiti stilovi i predstavljaju najnoviji božićni trendovi.

U središtu pozornosti bili su izlagači koji su predstavili drugačiji stil od onog na koji smo navikli. Pravi dragulj bila su umjetna božićna drvca ukrašena u američkom stilu.

Tradicionalni američki ugođaj i dekoracija poznati su nam prvenstveno iz američkih božićnih filmova. No, moramo priznati da je ona u mnogočemu drugačija od naše europske.

Postoji tradicija božićnog drvca, koje bi trebalo biti veličanstveno i masivno. Umjesto prirodnog živog, možete isprobati umjetno božićno drvce. Izlagači su predstavili nekoliko primjera ekstra masivnih i širokih stabala koja se savršeno uklapaju u ovaj koncept. Impresionirala nas je savršena obrada ne samo gustih iglica, već i detaljna smeđa obrada središta drvca.Svakako vrijedi spomenuti i sustav preklapanja kišobrana koji uvelike olakšava sklapanje i rasklapanje drvca.

Na prvi pogled privuklo nas je ogromno umjetno božićno drvce doslovno obasuto mnoštvom ukrasa. Sigurno znate da američki stil karakterizira bogata i veličanstvena dekoracija uz nepisano pravilo “Ni centimetar uzalud“!

Pažnju su plijenile tipične kombinacije crvene, zlatne i bijele boje, uklopljeni prugasti uzorak, bezbroj Djedova Božićnjaka svih mogućih veličina, sobovi, pa čak i viseći likovi iz bajki Mickey Mouse i Goofy. Ostali domišljati ukrasi koji se nisu mogli zaobići su takozvane američke lizalice. Candy cane, vrtuljke u stilu ” carousel ” ili panoramski kotač. Novost koju su proizvođači uveli su poštanski sandučići u američkom stilu te natpisi Sjeverni pol. Oduševili su nas klasični ukrasi poput mašni u nešto drugačijem dizajnu – s kariranim uzorkom koji vjerojatno nikad neće izaći iz mode. Jeste li ljubitelj SAD-a? Ove fascinantne elemente američkog stila jednostavno morate imati!

Božićni vijenci i božićne girlande kao dio spektakularne dekoracije

Što bi Božić bio bez kultnih američkih komedija? Definitivno su jedan od najboljih načina za stvaranje pravog božićnog ugođaja u krugu najmilijih. No, osim zapleta, pažljivom gledatelju sigurno neće promaći dizajn tipičan za božićno američko kućanstvo. Božićne girlande ovdje su zaista brojni. Dominantna značajka američkog dnevnog boravka je kamin, a kamin je idealno mjesto za postavljanje gusto ukrašene girlande, gdje postoji previlo što je više to je bolje. Ovdje savršeno pristaje lik Orašara ili Božićnog vilenjaka koji nam je također zapeo za oko na spomenutoj izložbi. Ostaje još objesiti nekoliko čarapa i čekati da vas kroz dimnjak posjeti Djed Božićnjak i u njih ubacite neki slatkiš ili poklon. Naravno, božićni vijenci ugrađeni su iu eksterijer, bilo na prozorskim daskama dopunjenim ukusnim svijećnjacima, ogradama ili obloženim ulaznim vratima. Kad smo već kod toga, vrata su trenutno ukrašena čvrstim božićnim vijencima. Ne smije im nedostajati možda malo kič likova i velika crvena vrpca.

Dakle, hoćete li se i vi odvažiti na “američki Božić” ove godine?

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari