KAVA NA KORZU

Kandidat SDP-a za riječkog gradonačelnika na kavi s predsjednikom stranke, gradonačelnikom i stranačkim suradnicima

Foto: Mateo Levak/Riportal

Na jučerašnjoj sjednici Gradskoga odbora SDP Rijeke za kandidata za gradonačelnika izabran je predsjednik Gradske organizacije SDP-a i aktualni zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović

Za kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika izabrana je potpredsjednica Gradske organizacije i predsjednica Kluba vijećnika SDP u Gradskome vijeću Sandra Krpan.

Danas je u Rijeku podršku kandidatu SDP-a za gradonačelnika Rijeke došao dati i Peđa Grbin, predsjednik SDP Hrvatske. Peđa Grbin poručio je da SDP danas iz toga grada službeno počinje kampanju za lokalne izbore jer je Rijeka najbolji pokazatelj kako se može voljeti i voditi svoj grad na ispravan način.

Foto: Mateo Levak/Riportal

U prostorijama Gradske organizacije SDP Rijeka održao je konferenciju za medije na temu “Ususret lokalnim izborima 2021. godine” na kojoj je iskazao uvjerenje u novu pobjedu SDP-a na lokalnim izborima iduće godine.

Na konferenciji su govorili i Marko Filipović, predsjednik GO SDP Rijeka, Sandra Krpan, potpredsjednica GO SDP Rijeka i Vojko Obersnel, član predsjedništva GO SDP Rijeka.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Nakon konferencije za medije sudionici su se sa svojim suradnicima našli na kavi na Korzu što je izazvalo pažnju mnogih Riječana.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Na konferenciji za medije Peđa Grbin zahvalio je gradonačelniku Vojku Obersnelu, koji je 21 godinu na čelu Rijeke, ističući da SDP “može biti ponosan jer je napravio puno na građenju imidža SDP-a i pokazao kako se SDP-ovci trebaju ponašati kada su izabrani na javnu dužnost te je služio na zadovoljstvo građana”.

“Siguran sam da će do svibnja, kada će Marko Filipović postati gradonačelnik Rijeke, nastaviti djelovati na taj način”, rekao je Grbin i zahvalio Obersnelu što “ostaje na riječkoj i socijaldemokratskoj političkoj sceni jer će pomoći graditi novi i jači SDP, koji će mijenjati, modernizirati i gurati Hrvatsku naprijed”.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Grbin je rekao i da Filipovića i Krpan očekuje velika odgovornost nakon pobjede na lokalnim izborima da Rijeku nastave voditi kao otvoren i moderan grad.

“Rijeku vodite kao grad svjetionik Hrvatske, koji Hrvatskoj pokazuje u kojem smjeru treba ići, koji uvijek ide korak ispred, na području obrazovanja, s građanskim odgojem, po pitanju komunalne infrastrukture, socijalne skrbi, povlačenja novca iz EU fondova, poduzetničkih inkubatora, u digitalnim tehnologijama…”, rekao je.

Član predsjedništva Gradske organizacije SDP-a i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je ocijenio da je lijepo imati ljude kao što su Filipović i Krpan.

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Vjerujem da smo ovom konferencijom završili nagađanja u javnosti i da i najnevjerniji Tome mogu odahnuti i prihvatiti činjenicu da se više neću kandidirati za gradonačelnika. Najavio sam to u zadnjem ciklusu, uoči zadnjeg mandata, a ja baš ne mijenjam svoje odluke. Procijenio sam da je 21 godina na mjestu gradonačelnika, a prije toga tri godine kao pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb, sasvim dovoljno i da je vrijeme za određene promjene”, rekao je.

Obersnel puni 64 godine pa je, kako je istaknuo, normalna određena smjena generacija te “nema sumnje da će dvoje kandidata braniti osnovne postulate socijaldemokratske politike i onoga što je postignuto u Rijeci, otvorenom i uključivom gradu”.

Smatra da to neće biti lako, da su “mnogima već narasle zazubice”, ali vjeruje da će građani dati povjerenje SDP-ovim kandidatima.

“Ne bacam koplje u trnje, ostat ću aktivan u političkom životu jer je socijaldemokracija dio mog bića pa ću, kad bude potrebna pomoć, biti na raspolaganju”, zaključio je Obersnel.

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Filipović je predsjednik Gradske organizacije SDP-a i zamjenik gradonačelnika. Zahvalio je svima na potpori, kao i svojem protukandidatu Vojku Brautu.

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Na mjestu zamjenika gradonačelnika stekao sam potrebno iskustvo, vidio kako funkcionira grad, na dobrobit građana”, istaknuo je i dodao kako projekte treba dovršiti, ponajprije one povezane s EPK, i njezino nasljeđe. Proveo je dio radnog vijeka u privatnom sektoru pa se nada još boljoj suradnji s riječkim poduzetnicima.

Smatra da mladi budućnost trebaju vidjeti u Rijeci i nada se da će u predizbornoj kampanji biti što više sučeljavanja. Poručio je da njegova vrata ostaju otvorena.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Potpredsjednica riječke Gradske organizacije SDP-a i gradska vijećnica Sandra Krpan zahvalila je stranačkim kolegama, ističući kako vjeruje da će zajedno graditi uljuđeno i civilizirano društvo, da će nadograđivati ostvareno te da će se zauzimati da temeljne vrijednosti socijaldemokracije ostanu dio načina života u Rijeci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari