Na uključivanje su pozvani i svi zainteresirani građani koji žele sudjelovati u stvaranju nove zelene oaze u centru grada

U subotu i nedjelju, 7. i 8. studenog, u Pop-up parku na parkiralištu Delta u Rijeci (zeleni trokut, preko puta Športskog ribolovnog društva Luben i ulaza na parkiralište) od 10.00 do 15.00 sati održavat će se radna akcija sadnje mediteranskog i aromatičnog bilja.

Riječ je o inicijativi skupine građanki Darie Vozila, Tene Vičević Dunaj i Sare Stojaković, koja je sastavni dio programa Zeleni val Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Na uključivanje su pozvani i svi zainteresirani građani koji žele sudjelovati u stvaranju nove zelene oaze u centru grada, a svima koji se odazovu bit će osigurane radne rukavice, alat, marenda, kava i čaj.

Osim sadnje bilja, koja će biti održana zahvaljujući donaciji i pomoći KD-a Čistoća, Pop-up park će se očistiti od otpada i korova te pripremiti za daljnje aktivnosti – postavu urbane opreme tj. drvenih elemenata za sjedenje i ležanje.

Akcija se organizira uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se sudionici pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari