KANTRIDA Volonteri čistili i uređivali budući park iznad Dječje bolnice Kantrida

U sklopu Riječkog zelenog tjedna u subotu je održana volonterska eko-akcija čišćenja i uređenja budućeg parka na Kantridi

Cilj akcije bio je okupiti volontere s riječkog područja i zajedničkim snagama urediti prostor planiranog parka. Riječ je o parku koji se nalazi iznad Dječje bolnice Kantrida te jugoistočno od Doma za starije i nemoćne osobe Kantrida.

Akcija se održala u donjoj polovici parka, odnosno na potezu od Istarske ulice do Puta Frane Juretića.

Akciji su prisustvovali i djelatnici Odjela za gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem na čelu s pročelnikom Srđanom Škuncom.

Program Riječkog zelenog tjedna održava se od 13. do 19. svibnja 2019. u sklopu manifestacije EU Green Week koju provodi Europska komisija s ciljem istraživanja načina na koje Europska unija može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad kroz osvještavanje važnosti zelene infrastrukture, važnosti pravilnog gospodarenja otpadom i recikliranja, uključivanje zajednice u sve aspekte očuvanja okoliša i očuvanje bioraznolikosti flore i faune.

EU Green Week svake se godine usredotočuje se na neki od aktualnih problema odabirom teme tjedna i njegovog mota, a ovogodišnja tema je „Primjena okolišnih politika i zakona“ s motom „Preuzmi inicijativu!“.

Foto: Grad Rijeka

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views