KAOS U CIOTTINOJ: Riječani ni u Europskom tjednu mobilnosti nisu odustali od vožnje „poluzatvorenom“ Ciottinom

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Dobra ideja, ne tako dobra izvedba?! Naši čitatelji su već u komentarima najave obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti pisali kako bi sedmodnevno zatvaranje dijela Ciottine moglo izazvati prometne gužve u središtu grada

To se i obistinilo. Prometne gužbe osobito su izražene danas poslijepodne zbog navale automobila prema Dolcu odnosnoi Garaži Zagrad .

Mnogi očito nisu bili upoznati s činjenicom da je južni ili „donji“ dio Ciottine zatvoren za promet vozila i prepušten pješacima (OVDJE), pa su okretali svoja vozila u Ulici Ivana Pavla II što je doprinosilo gotovo nesnošljivoj gužvi.

Također, ovakav privremeni režim prometa, zbog odvijanja niza „pješaćkih“ aktivnosti u Ciottinoj, doveo je do velike gužve i u Ulici Slaviše Vajnera Čiče koja povezuje riječki Dolac s Ulicom Pomerio. Tu se poslijepodne stvorio popriličan prometni „čep“ gdje se na izlaz u Ulicu Pomerio čekalo i po desetak minuta.

No ostaje nam ipak malo se i začuditi zbog slabe informiranosti riječkih vozača osobnih automobila: već se desetak dana u svim riječkim medijima govori o zatvaranju Ciottine u sklopu Europskog tjedna mobilnosti (OVDJE) čime se nastoji potaknuti građane ili na pješačenje ili na korištenje vozila gradskog prijevoza odnosno alternativne načine kretanja.

No mnogima je očito njihov automobil i dalje nenadomjestivo sredstvo kretanja bez kojeg ne mogu izdržati ni nekoliko dana.

A možda se ni okrenuti oko sebe?!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari