KAOS U PROMETU: Snijeg ponovno iznenadio sve; zimska služba proglasila II stupanj pripravnosti za područje Rijeke

Izvješća s terena govore o prisilno zaustavljenim gradskim i prigradskim autobusima, mnogobrojnim „proklizavanjima“ vozila koje udaraju jedna u druga

Danas je dolaskom večeri kiša koja je padala cijeli dan u prigradu i Rijeci polako ali sigurno prerasla u susnježicu i snijeg. Usprskos tome što se takav scenarij od strane meteorologa najavljuje već danima, susnježica i snijeg iznenadili su i građane, posebno vozače od kojih su se mnogi na prigradskim i gradskim cestama našli sa svojim vozilima bez zimske opreme, a preventivno nije reagirala ni zimska služba.

Iz Stožera Zimske službe Grada Rijeke iza 18 sati stigla je obavijest kako je „Stožer izdao nalog o proglašenju II stupnja pripravnosti za područje Grada Rijeke. Navedeno znači da će se prometnice čistiti sukladno prioritetima, glavne prometnice u gradu, a kojima prometuje javni gradski prijevoz. Podsjećamo kako je za sva vozila potrebna zimska oprema.”, stoji u priopćenju Stožera.

snijeb rotor kaos ida prelec
Foto. Ida Prelec

S terena stižu informacije o kaosu u prometu! Mnogi gradski i prigradski autobusi prisilno su zaustavljeni na cestama, a s prometovanjem su morali stati i neki osobni automobili. Na mnogim gradskim prometnicama došlo je do pravog „krkljanca“ zbog onemogućenog normalnog prometovanja (rotor Škurinje, Srdoči, Turnić…) a mnogi građani našli su se u ogromnim problemima jer obustavom dijela gradskih i prigradskih autobusnih linija ne znaju kako doći do svojih odredišta.

snijeg škurinje2

Nadamo se da će se nakon prvotnog iznenađenja situacija popraviti, uz puni doprinos zimske službe i svih sudionika u prometu.

OBAVIJEST IZ AUTOTROLEJA:

Na lokalnim linijama su zamijenjena zglobna vozila te na svim linijama prometuju solo vozila.

19.30 sati
sve lokalne linije prometuju uredno, osim linije 7A koja ne ide za Hosti zbog leda na okretištu.

20 sati
– za Pobri zatvorena cesta (ne vozimo)
– linija 11 do streljane
– za Hreljin do starog okretišta
– linije 19 i 20 do Viškova
– za Permane se ne vozi -do ambulante u Matuljima
– linija 18 do Belića
– za Mikeje se ne vozi
-linije 4A, 5A i 5B ne voze

21 SAT

ne vozimo u Lisac, Brgud, Veprinac i Liganj
na liniji 7 poteškoće na okretištu Turkovo – liniju ćemo probati organizirati do nekadašnjeg TUŠ-a pa trasom linije 6

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari