NA LOKALITETIMA SUŠAK I RIJEKA

KBC Rijeka nabavio dva ultrazvučna uređaja vrijedna 1,35 milijuna kuna

KBC Rijeka nabavio dva ultrazvučna uređaja vrijedna 1,35 milijuna kuna

KBC Rijeka je u prosincu 2021. nabavio dva suvremena ultrazvučna uređaja ukupne vrijednosti 1.350.000 kuna

Uređaji koji su namijenjeni Kliničkom zavodu za radiologiju i instalirani na lokalitetima Sušak i Rijeka značajno će poboljšati uvjete rada uz istovremeno ubrzanje dijagnostičkog procesa i podizanje kvalitete medicinskih usluga,

U današnje vrijeme ultrazvučna dijagnostika je široko prisutna i zalazi praktički u sve grane kliničke medicine. Iznimno smo zadovoljni što smo nabavkom ova dva suvremena multifunkcionalna uređaja osigurali novu, višu razinu kvalitete i dostupnosti u ultrazvučnoj dijagnostici. Ovaj važan napredak koji je KBC Rijeka učinio donosi korist brojnim bolesnicima s različitim dijagnozama i potrebama u zdravstvenoj zaštiti”, ističe ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić.

Prema mišljenju prof. dr. Damira Miletića, predstojnika Kliničkog zavoda za radiologiju,  novi uređaji predstavljat će značajan stručni iskorak koji omogućuje izvođenje svih radioloških ultrazvučnih pretraga i intervencija u KBC-u Rijeka.

Pročelnica Kliničkog odjela za abdominalnu radiologiju i radiologiju dojke doc. dr. Petra Valković Zujić posebno ističe bolji ishod liječenja bolesnica s rakom dojke uz primjenu novog uređaja na riječkom lokalitetu KBC-a Rijeka.

“Mogućnost postavljanja brže i točnije dijagnoze presudna je za pravodobno liječenje”, naglašava doc. Valković Zujić dodajući da novi uređaji omogućavaju i primjenu računalno potpomognute dijagnoze, odnosno umjetne inteligencije te drugih alata za poboljšanje kvalitete i učinkovitosti zdravstvene skrbi. Zbog svoje ergonomičnosti uređaj omogućuje i pristup teže dostupnim tvorevinama u dojci.

Dr. sc. Slavica Kovačić, pročelnica Odjela za intervencijsku, kardiovaskularnu i neuroradiologiju, ističe da će novi uređaj koji je na lokalitetu Sušak omogućiti visoku tehničku razinu ultrazvučnih pretraga za bolesnike i naglašava napredne mogućnosti pregleda vaskularnog sustava koji uključuje postkontrastne preglede nakon endovaskularnih zahvata na aorti, ali i kontrastnu ultrazvučnu (CEUS) procjenu lezija drugih organa koje dosadašnjom tehnologijom nije bilo moguće analizirati.

Novi uređaj na Sušaku omogućuje veći opseg pregleda vaskularne patologije – od karotidnih arterija do arterija nogu. Tu su i nove mogućnosti pregleda mišićno-zglobnog sustava, uključujući liječenje bolnih sindroma pod kontrolom ultrazvuka koje provode anesteziolozi.

Integracija ultrazvučnih podataka u PACS sustav pohrane slikovnih materijala koji ovi uređaji podržavaju, omogućuje njihovo povezivanje s drugim modalitetima slikovnih prikaza poput CT-a i magnetske rezonancije, te dostupnost koja je vrlo važna u edukaciji liječnika i studenata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari