ZBOG VELIKOG ZANIMANJA PUBLIKE

Produženo trajanje izložbe „Nepoznati Klimt“ do 31. ožujka 2022. godine

Foto: Velid Đekić

Zbog zanimanja publike, trajanje izložbe „Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza“ u Muzeju grada Rijeke produžuje se do 31. ožujka 2022. godine.

Podsjetimo se, izložba donosi originalna platna Gustava Klimta, Ernsta Klimta i Franza Matscha, izrađena da budu ukras novootvorenoga riječkog kazališnog zdanja 1885. godine.

Na djelu su bili mladi umjetnici koji su uspjeli ostvariti suradnju s uglednim bečkim arhitektonskim ateljeom Fellner i Helmer. Gustav Klimt imao je samo 23 godine.

Izložba omogućuje izravan susret s devet radova slikarske trojke.

Publika je na to čekala nevjerojatnih 136 godina. Slike se prvi i dosad jedini put moglo vidjeti iz gledateljski standardne, „normalne“ udaljenosti u travnju 1885. godine, kada su bile izložene u bečkom Muzeju za umjetnost i industriju.

Potom su stigle u Rijeku, gdje ih se postavilo na dvadesetak metara visoke pozicije iznad gledališta i pozornice. Tko ih je tu poželio vidjeti, morao je prilično iskriviti vrat, s dvojbenim učinkom.

Slike su danas u Muzeju grada postavljene na standardnoj udaljenosti i u visini očiju, što im omogućuje doći do punog izražaja.

Prilika je to za razgledavanje koja se ne propušta!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari