ZAŠTITA PRIRODE

KD Čistoća na Korzu građanima darivalo Kataloge autohtonih biljnih vrsta u gradu Rijeci

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj riječko komunalno društvo Čistoća je na Korzu, ispred zgrade Grada Rijeke građanima darivalo Katalog autohtonih biljnih vrsta u gradu Rijeci.

Katalogom je obuhvaćeno pedeset biljnih vrsta koje možemo naći na području našega grada, a uz opis i slikovni prikaz, uz svaku biljnu vrstu nalaze se i zanimljivi podaci o primjeni u medicini i kulinarstvu, te je  istaknuta njihova važnost i uloga u održanju ekosustava.

Pogledajte više u Videoprilogu:

Uz djelatnike KD Čistoća, građanima je kataloge dijelio i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović i direktorica KD Čistoća Jasna Kukuljan, a  cilj akcije je zainteresirati sugrađane za raznolikost i bogatstvo biljnog svijeta u našem neposrednom okolišu.

Partner pri izradi ovoga Kataloga autohtonih biljnih vrsta u gradu Rijeci bila je Javna ustanova Priroda.

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibanj Međunarodnim danom bioraznolikosti kako bi ukazali na bioraznolikost kao globalnu vrijednost od neprocjenjivog značaja za sadašnje i buduće generacije. Ovaj je datum je i spomen na usvajanje Konvencije o biološkoj raznolikosti, jednog od najvažnijih međunarodnih propisa u području zaštite prirode.

Uz obilježavanje Međunarodnog dana bioraznolikosti, 22. svibnja je i Dan zaštite prirode u Hrvatskoj, koji se od 2003. godine obilježava raznim odgojnim, obrazovnim, rekreativnim, stručnim te drugim aktivnostima koje organiziraju nadležno ministarstvo, javne ustanove koje upravljaju zaštićenim područjima i prirodnim vrijednostima te mnoge udruge i drugi dionici.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari