33 MILIJUNA KUNA

Predsjednik RH Zoran Milanović obišao radove na dogradnji luke Crikvenica

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravio je danas u Crikvenici gdje je obišao radove na dogradnji luke Crikvenica. Obilasku su prisustvovali zamjenica župana Marina Medarić te gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina i ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić sa suradnicima.

Ukupna vrijednost projekta dogradnje luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica iznosi 33 milijuna kuna, od čega je 27.869.937,04 kuna financirano iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Radovi uključuju ulaganja u sigurnosnu zaštitu luke te unapređenje prihvata plovila u luci. Po završetku radova luka Crikvenica će tako dobiti novi zapadni lukobran s ciljem zaštite plovila tijekom nevremena, zatim T-gat u produžetku male palade te novi sidreni sustav, instaliranu vodoopskrbu, hidrante i električne instalacije.
Zahvati su nužni i kako bi se luka Crikvenica osigurala za nesmetano odvijanje županijske brodske linije Crikvenica – Šilo (Općina Dobrinj).

Projekt “Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica” najznačajniji je projekt od osnivanja Županijske lučke uprave Crikvenica te jedno od najvećih ulaganja u pomorsko dobro na području Primorsko-goranske županije.

Zamjenica župana Medarić podsjetila je kako se u gradi duž obale i na Kvarnerskim otocima. Uz luku Crikvenica, jedna od većih investicija je trajektna luka Mrtvaška na Lošinju, tu su i radovi na Unijama i Susku te zapadna obala na Cresu.

Zahvaljujući pripremljenim planovima, projektima i ishodovanim građevinskim dozvolama moglo se aplicirati za EU sredstva uz pomoć resornog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, ali i Ministarstva poljoprivrede u pogledu ribarskih luka na Rabu i na Krku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari