SVE PRAZNO

KLIKOM PO ŽUPANIJI: Korona-kriza i u Rabu uzela danak, turista za sada ni za lijek

Foto: Riportal

Posjetili smo Rab, a tamo su nas zatekli uobičajeni prizori prirodnih ljepota, ali i neuobičajeni prizori pustoši – gostima ni traga!

Korona-kriza i u Rabu je uzela svoj danak, turisti se broje tek u desecima, i uglavnom je riječ o domaćim gostima.

Da je i pred stanovnicima otoka Raba teška i neizvjesna turistička sezona jasno je svima, a ovih dana posebnim priopćenjem građanima i turističkim djelatnicima oglasili su se i iz Turističke zajednice Grada Raba.

Direktorica ureda Turističke zajednice grada Raba iznajmljivačicama i iznajmljivačima grada Raba obratila se otvorenim pismo putem službenog weba TZ grada Raba u kojem ističe da se “nalazimo u posebnom vremenu, kada turizam na kakvog smo bili navikli, i koji nam je bio svakodnevica, ne egzistira na isti način. Bliskost domaćina i gosta zamijenila su posebna pravila ponašanja. Na nama je da se prilagodimo i pokušamo ostvariti od ove turističke sezone koliko je to moguće.”

Shodno tome, u Rabu su održane dvije online radionice s firmom Interligo – savjetovalište za turizam iz Splita.

“Pored radionica, redovito pratimo i obavještavamo naše iznajmljivače o novostima koje propisuju HTZ, Ministarstvo turizma i HZJZ. Informacija je mnogo, a mi ćemo se potruditi da Vam ih u najsažetijem i najrazumljivijem obimu prezentiramo. Ponajviše su to preporuke, koje nisu obvezne, ali mogu Vam itekako pomoći kod Vašeg svakodnevnog poslovanja. Svojim odgovornim ponašanjem, radite sebi najveći marketing.”, poručili su iz TZ grada Raba iznajmljivačima.

Na stranicama su donijeli preporuke iznajmljivačima za uređenje objekta, prezentaciju objekta, komunikaciju s gostima oko beskontaktnog plaćanja, čišćenja objekta i drugo.

No da bi se ove preporuke mogle i primijeniti, ključno je da gosti i dođu na Rab, a tome se ipak svi zajedno nadamo već početkom kalendarskog (i temperaturnog) ljeta!

Foto: Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari