U KRETANJU JE ZDRAVLJE

PLATAK: Izletnici uživaju u Festivalu sportske rekreacije Platak 2020″

Pixsell

Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije tijekom cijelog ljeta pripremat će brojne aktivnosti s ciljem promicanja zdravog života

“Festival sportske rekreacije Platak 2020 ” prva je od takvih aktivnosti koja je već ove nedjelje 7. lipnja pozvala mnoge izletnike i rekreativce na boravak u prirodi. Naravno, sve aktivnosti su prilagođene situaciji i preporukama HZJZ, a svi se sudionici trebaju pridržavati istih.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Prvi vikend donio je program nordijskog hodanja i pješačenja u suorganizaciji s KŠR Gorovo. S početkom u 11 sati povorka hodača krenula je srednje teškom stazom na relaciji Platak – Radeševo – Platak, u trajanju od cca 135 minuta. Danas su izletnicima ponuđene i druge mogućnosti za rekreaciju i zabavu. što možete vidjeti na priloženim fotografijama.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Već u subotu 13. lipnja s početkom u 11 sati te u suroganizaciji sa AK Kvarner organizira se program “Atletika u prirodi” koji se sastoji od treninga u prirodi za predškolsku dob, treninga u prirodi za djecu osnovnoškolskog uzrasta (oba treninga uz trenere AK Kvarner) te rekreativnog trčanja pod vodstvom trenera Zorana Žilića”.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Nedjelja 14. lipnja je rezervirana za program KŠR Gorovo “Vježbanjem do zdravlja” koji započinje u 11 sati sa Body Core aktivnosti uz Tajanu Stakić, nastavlja se u 12 sati kružnim treningom pod vodstvom Milene Obradović Konjevoda te u 13 sati Body harmony dance programom pod vodstvom Romine Muškardin. U 14 sati započinje program nordijskog hodanja i vježbanja na trim stazi (lagana staza, trajanje programa cca 60 minuta), a svakako valja napomenuti da će se u 11 sati održati i radionica izrade smoothie napitaka u suradnji sa Udrugom Žmergo.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Naredni vikend donosi dva zanimljiva program pa će se tako u subotu 20. lipnja, s početkom u 11 sati, održati program “Roditelji i djeca u pokretu” koji se realizira u suradnji sa Savezom ŠSD PGŽ, a obuhvaća program kretanja u prirodi na srednje teškoj stazi Platak – Radeševo – Platak, u trajanju od cca. 135 minuta.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dan kasnije, u nedjelju 21. lipnja i na prvi kalendarski dan ljeta, u suorganizaciji sa BK Grobnik održat će se Biciklijada sa startom u 11 sati i to na dvije rute: laganoj obiteljskoj dužine 10 km te srednje teškoj sportsko – rekreativnoj dužine 25 km.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Posljednji vikend lipnja također je pun zanimljivih aktivnosti pa će tako u subotu 27. na svoje doći ljubitelji planinarenja za koje je pripremljen pohod laganom stazom Platak – Jasenovica – Platak, u trajanju od cca 120 minuta, a aktivnost se priprema u suorganizaciji sa PD Kamenjak.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U nedjelju, 28. lipnja svi zainteresirani će na Platku moći sudjelovati u nekoliko aktivnosti, pa tako SK Ajkule Rijeka priprema aktivnosti za ljubitelje streličarstva, Ranč Angeli Bregi priprema jahanje konja u kategoriji obiteljskog jahanja (za roditelje i djecu) individualnog jahanja za djecu i odrasle te terapijskog jahanja za osobe s invaliditetom, organizator priprema prezentaciju nordijskog hodanja, a Decathlon će predstaviti svoju posebnu prezentacijsku zonu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Programom u nedjelju 28. završit će aktivnosti predviđene za lipanj, ali se iste nastavljaju i u srpnju brojnim programima koje organiziraju Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, a sve pod pokroviteljstvom Zajednice sportova PGŽ, Primorsko – goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora te u suradnji sa partnerima, Goranskim sportskim centrom i Decathlonom.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Za sve informacije i prijave zainteresirani se mogu obratiti putem telefona na brojeve 091/ 42 00 650 i 095/ 91 74 666 i na e-mail: sportzasve.pgz@gmail.com.

Nakon dugog perioda aktivnosti se vraćaju u prirodu što će svakako pomoći boljem fizičkom, ali i psihičkom osjećaju, pa organizatori pozivaju svih na zajednička druženja i aktivnosti na Platku.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari