KONCERT ZA PAMĆENJE Rundek Cargo Trio bacio u trans prepuni Pogon kulture!

Svirački briljantno i moćno, Rundek Carko Trio poveo je sinoć Riječane okupljene u Pogonu kulture na putovanje glazbenim bespućima i raznorodnim žanrovima kojima ovaj glazbenik uspješno plovi unazad dvadesetak godina.

IMG_3976

Album „Mostovi“ živi su dokaz glazbene vještine, iskustva te zrelosti. Sinoćnja promocija novih pjesama nikoga od prisutnih nije ostavila ravnodušnim.

IMG_3961

Dušan Vranić zorno je pokazao svoje multiinstrumentalističke vještine na oduševljenje svih okupljenih – čovjek u svega par sekundi sekundi može odsvirati klavijature, činelu, harmoniku, ukulele i usput davati ritam na kartonu, na kojem je sjedio.

IMG_3968

Violinistica Isabel sjajno je pronalazila trenutke u pojedinim pjesmama gdje je zablistala sa svojim violinskim solažama koje su više puta rezultirale gromoglasnim pljeskom razdragane publike.

IMG_3972

Darko Rundek plijeni pozornost vlastitom jednostavnošću, pogotovo u komunikaciji s publikom. Njegov nastup počinje i prije samog koncerta, zajednički izlazak na pozornicu te ležerno uštimavanje izgledaju kao dio nekog performansa, neodvojivi su od ostatka koncerta.

IMG_3973

Prije samog početka, Rundek je zamolio pripadnice ljepšeg spola u prvim redovima cigaretu, manirom pjevača nekog srednjoškolskog demo benda, jednostavno i bez imalo ustručavanja, kasnije je to ponovio par puta – ali što je Rundekov nastup bez cigarete. Neizostavni dio jednog imidža.

IMG_3944

Pjesme s recentnog albuma „Mostovi“ naišle su na sjajan prijem riječke publike. Aktualan album mješavina je ambijentalnog, etno te world music žanra. Romantična i strastvena „Don Juan“, eksplozivna „Ima ih“ te naslovna „Mostovi“ posebno su odjeknule te pokazale svu raskoš glazbenog stvaranja ovog kreativnog trojca. Osim promocije aktualnog albuma, Rundek je napravio presjek svoje dosadašnje samostalne karijere, zajedno s publikom otpjevao je „Apokalipso“, „Ruke“, „Ay Carmela“, „Ljubav se ne trži“, „Uzalud pitaš“ te mnoge druge.

IMG_3956

Valja spomenuti i sjajnu akustiku Pogona kulture, koji se još jednom pokazao kao izvrstan koncertni prostor s vrhunskom rasvjetom i ozvučenjem. Pozitivna činjenica jest i početak koncerta točno u 22 sata, riječka publika baš nema iskustva s započinjanjem koncerata u točno određeno vrijeme, profesionalnost na razini.

Pred sam kraj koncerta, Rundek se prisjetio svojih nedavno preminulih glazbenih kolega, neponovljivog Arsena Dedića te prerano otišlog Vlade Divljana, vođe kultnog novovalnog sastava „Idoli“. Ipak, odlučio je izvesti pjesmu Ekatarine Velike „Kao da je bila nekad“ koja je uz gromoglasan pljesak izmamila i poneku suzu na licima. Kapa dolje!

Piše: Bruno Vignjević

IMG_3975

IMG_3970

IMG_20151009_223138

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari